Bao buns met sticky tempeh en Aziatische koolsla

Een lekkere streetfood vibe, maar dan gewoon bij jou thuis? Deze bao buns met sticky tempeh en Aziatische koolsla zijn daar het perfecte antwoord op. Deze gestoomde, zachte broodjes gevuld met hartige tempeh en frisse koolsla zitten boordevol smaak en textuur.
Bao bun met sticky tempeh: een explosie van smaken
Wat deze broodjes zo lekker maakt, is de combinatie van de zoete sticky tempeh met de frisheid van de koolsla. Deze koolsla is net een tikkeltje anders door de smaken van sojasaus, sesamolie en limoen. Dit zorgt voor een heerlijk frisse tegenhanger. Samen in een zacht bao broodje krijg je een geweldige balans van smaken en texturen.
Vegetarische bao buns met tempeh
Deze bao buns zijn ideaal als je iets zoekt dat licht is, maar toch vullend en smaakvol. Het is ook een makkelijk, toch uniek gerecht om te serveren als je vrienden over de vloer hebt. Zowel geschikt als hoofdgerecht of als onderdeel van shared dining, deze broodjes zullen zeker indruk maken.
Dit gerecht is inmiddels een favoriet geworden voor wanneer ik iets anders wil dan de standaard maaltijden. Maar niet de tijd heb om uren in de keuken te staan. Het heeft die perfecte balans tussen comfort en verfrissend, met net genoeg pit om je smaakpapillen wakker te schudden.
Op zoek naar meer bao bun recepten?

Bao buns met sticky tempeh en Aziatische koolsla
Ingrediënten
Handig om te hebben
Instructies
- Bereid de bao buns volgens de verpakking in een stoommandje.
- Snijd de bosui in ringetjes. Maak de koolsla door de peen, spitskool, het witte deel van de bosui, sojasaus, limoen, sesamolie, mayonaise, yoghurt, zout en peper in een grote kom te doen. Mix goed door elkaar en doe hier eventueel nog wat verse koriander doorheen.
- Bak de tempeh in een koekenpan met wat olie tot deze krokant is. Voeg vervolgens de ketjap toe. Zet het vuur laag en laat de ketjap een paar minuten karameliseren.
- Bouw de bao buns op met de koolsla, tempeh, bosui, ingelegde rode ui en koriander. Garneer met sesamzaadjes en eventueel nog met wat sriracha.
Voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):
Aan de slag gegaan met dit heerlijke recept voor bao buns met sticky tempeh? Deel het op Instagram en tag mij in je bericht @groen_fatsoen. Dat vind ik super leuk om te zien! Benieuwd naar meer groene recepten? Bekijk dan bijvoorbeeld de andere recepten van Groen Fatsoen.