- 6 bao buns
- 180 gram tempeh blokjes ketjap
- 150 gram wortel julliene
- 200 gram spitskool
- 2 stengels bosui
- 2 eetlepels ketjap manis
- 1 eetlepel sojasaus
- 1 eetlepel mayonaise
- 1 eetlepel yoghurt
- 1 theelepel sesamolie
- 1 limoen
- verse koriander
- sesamzaadjes
- ingelegde rode ui
- zout en peper
Bereid de bao buns volgens de verpakking in een stoommandje.
Snijd de bosui in ringetjes. Maak de koolsla door de peen, spitskool, het witte deel van de bosui, sojasaus, limoen, sesamolie, mayonaise, yoghurt, zout en peper in een grote kom te doen. Mix goed door elkaar en doe hier eventueel nog wat verse koriander doorheen.
Bak de tempeh in een koekenpan met wat olie tot deze krokant is. Voeg vervolgens de ketjap toe. Zet het vuur laag en laat de ketjap een paar minuten karameliseren.
Bouw de bao buns op met de koolsla, tempeh, bosui, ingelegde rode ui en koriander. Garneer met sesamzaadjes en eventueel nog met wat sriracha.
Calorieën: 517kcal | Koolhydraten: 66g | Eiwit: 19g