Romige pesto risotto met gegrilde bimi

Soms heb je gewoon zin in een smaakvolle, maar toch makkelijke risotto. Deze romige pesto risotto met bimi precies wat je nodig hebt op een zonnige lentedag. Die heerlijke, smeuïge risotto met een flinke lepel pesto maakt het ultiem smaakvol, terwijl de gegrilde bimi zorgt voor een frisse en knapperige touch. Een perfect gerecht voor doordeweeks, maar ook prima geschikt als luxe weekendmaaltijd.
Romige pesto risotto met bimi
Pesto en risotto zijn een gouden duo. De hartige, kruidige smaken van basilicum en Parmezaan smelten perfect samen met de romige rijst. En dan de bimi: nét wat verfijnder dan gewone broccoli en heerlijk lichtzoet van smaak. Even kort grillen in de oven en je hebt een perfect knapperige tegenhanger voor de zachte risotto.


Makkelijk en toch luxe
Deze pesto risotto met bimi ziet er misschien uit als een restaurantwaardig gerecht, maar het is verrassend makkelijk om te maken. Met een paar simpele ingrediënten tover je in no-time een smaakvolle maaltijd op tafel. Perfect voor een doordeweekse avond waarop je net dat beetje extra wilt. 🥄💚

Romige pesto risotto met bimi
Ingrediënten
- 250 gram risottorijst
- 2 sjalotjes
- 4 tenen knoflook
- 200 gram bimi
- 1/2 courgette
- 200 milliliter witte wijn
- 1 liter water + 2 groentebouillonblokjes
- 125 gram mascarpone
- 1 bakje verse groene pesto
- 1 citroen rasp en sap
- bosje verse dille
- zout en peper
- olijfolie
Instructies
- Verhit een scheutje olijfolie in een pan en fruit de sjalotjes en knoflook tot ze zacht en glazig zijn. Voeg de blokjes courgette toe en bak even mee.
- Breng het water aan de kook en los de bouillonblokjes erin op. Voeg de risottorijst toe aan de pan en bak kort mee tot de korrels glanzen. Blus af met de witte wijn en laat inkoken.
- Schenk steeds een soeplepel hete bouillon bij de risotto en blijf roeren tot het vocht bijna is opgenomen. Herhaal dit proces tot de rijst zacht is, maar nog een lichte bite heeft. Misschien heb je niet alle bouillon nodig.
- Plaats de bimi op een bakplaat bekleed met bakpapier. Besprenkel met olijfolie en zout. Bak in de oven op 230 graden voor 12-15 minuten, totdat de bimi goudbruin is maar nog wel een lekkere bite heeft.
- Rooster ondertussen de pijnboompitjes in een droge koekenpan. Roer de mascarpone en verse pesto door de risotto en voeg citroenrasp en -sap toe. Breng op smaak met veel zwarte peper, een snufje zout en verse dille.
- Serveer de risotto in een diep bord met wat extra dille, de geroosterde pijnboompitjes, gegrilde bimi en Parmezaanse kaas.
Voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Aan de slag gegaan met dit recept voor romige pesto risotto? Deel het op Instagram en tag mij in je bericht @groen_fatsoen. Dat vind ik super leuk om te zien! Benieuwd naar meer recepten? Bekijk dan de andere vegetarische recepten van Groen Fatsoen.