Pasta met spinazie en zongedroogde tomaat

Het begon allemaal met een zak spinazie à la crème die al veel te lang in de vriezer lag en een vergeten potje zongedroogde tomaat achter in de koelkast. Je kent het wel: van die ingrediënten waar je vaak van vergeet dat je ze al in huis had. Deze romige spinazie pasta met zongedroogde tomaat is precies het soort slimme, snelle maaltijd die je maakt als je weinig zin hebt om te koken, maar wél zin hebt in iets lekkers.
Wat deze romige spinazie pasta zo onweerstaanbaar maakt
De romigheid in dit gerecht komt van de kookroom en spinazie á la crème. Roer de zongedroogde tomaten, basilicum en pijnboompitten hier doorheen en je hebt een heerlijk smaakvol gerecht met maar weinig moeite. De combinatie is fluweelzacht, een tikje zout, fris door de citroen. Kies je favoriete pasta — penne, fusilli of tagliatelle — en je hebt een bord vol comfort waar je u tegen zegt.


Kleine aanpassingen, groots effect
Wat extra pit? Voeg wat chilivlokken toe. Liever vegan? Gebruik haverroom en plantaardige kaas. Deze romige spinazie pasta met zongedroogde tomaat is een geweldig basisrecept dat je makkelijk kunt tweaken. En het fijne is: je hebt het meeste waarschijnlijk al in huis. Serveer met wat geroosterde pijnboompitten en verse basilicum om het recept naar een hoger niveau te tillen — op jezelf of iemand anders.

Op zoek naar nog meer pasta met spinazie recepten?

Romige pasta met spinazie en zongedroogde tomaat
Ingrediënten
- 200 gram pasta
- 450 gram spinazie à la crème
- 100 gram zongedroogde tomaten
- 250 milliliter kookroom
- 15 gram verse basilicum
- 1 sjalot
- 2 teentjes knoflook
- 15 gram pijnboompitten
- 1 theelepel chilivlokken
- 1 citroen
- 1 blokje paddenstoelenbouillon
- parmezaanse kaas
- zout en peper
Instructies
- Breng water met zout aan de kook en bereid de pasta volgens de gebruiksaanwijzingen.
- Snipper de sjalot en knoflook. Snijd de zongedroogde tomaat in kleine reepjes. Voeg een eetlepel van de tomatenolie in de pan en fruit hierin de sjalot, knoflook, pijnboompitten en zongedroogde tomaat. Voeg het bouillonblokje en de chilivlokken toe en bak kort mee samen met het rasp van de citroen.
- Voeg de spinazie à la crème toe toe en laat op laag vuur meegaren totdat alles is gesmolten. Snijd ondertussen de basilicum fijn. Voeg dan de kookroom toe samen met de basilicum en het sap van de citroen.
- Giet de pasta af en roer door de saus. Breng eventueel nog op smaak met zout en peper. Schep de pasta op in een diep bord, garneer met parmezaanse kaas en eventueel nog extra basilicum en pijnboompitten.
Voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Aan de slag gegaan met dit pasta met spinazie recept? Deel het op Instagram en tag mij in je bericht @groen_fatsoen. Dat vind ik super leuk om te zien! Benieuwd naar meer recepten? Bekijk dan de andere vegetarische recepten van Groen Fatsoen.


