- 200 gram pasta
- 450 gram spinazie à la crème
- 100 gram zongedroogde tomaten
- 250 milliliter kookroom
- 15 gram verse basilicum
- 1 sjalot
- 2 teentjes knoflook
- 15 gram pijnboompitten
- 1 theelepel chilivlokken
- 1 citroen
- 1 blokje paddenstoelenbouillon
- parmezaanse kaas
- zout en peper
Breng water met zout aan de kook en bereid de pasta volgens de gebruiksaanwijzingen.
Snipper de sjalot en knoflook. Snijd de zongedroogde tomaat in kleine reepjes. Voeg een eetlepel van de tomatenolie in de pan en fruit hierin de sjalot, knoflook, pijnboompitten en zongedroogde tomaat. Voeg het bouillonblokje en de chilivlokken toe en bak kort mee samen met het rasp van de citroen.
Voeg de spinazie à la crème toe toe en laat op laag vuur meegaren totdat alles is gesmolten. Snijd ondertussen de basilicum fijn. Voeg dan de kookroom toe samen met de basilicum en het sap van de citroen.
Giet de pasta af en roer door de saus. Breng eventueel nog op smaak met zout en peper. Schep de pasta op in een diep bord, garneer met parmezaanse kaas en eventueel nog extra basilicum en pijnboompitten.
Calorieën: 720kcal | Koolhydraten: 55g | Eiwit: 18g