Paddenstoelen orzo met vega biefstuk

Orzo is zo’n pasta die stiekem vaak vergeten wordt, maar eigenlijk ontzettend veelzijdig is. In dit recept combineert het de romige smeuïgheid van risotto met de diepe smaken van gebakken paddenstoelen en kruidige specerijen. Samen met de vega biefstuk van Planted heb je een luxe, maar toch makkelijke maaltijd die ideaal is voor een doordeweekse avond.
Paddenstoelen orzo met romige saus
De basis van dit gerecht is orzo, die we als risotto garen in champignonbouillon voor extra smaak. Door slagroom en parmezaanse kaas toe te voegen ontstaat er een romige saus die perfect om de pasta heen smelt. De kruiden salie, venkelzaad en nootmuskaat geven net dat beetje extra diepte waardoor de smaken rijk en verwarmend worden. Dit maakt de champignon orzo een echte comfort food-klassieker.


Vega biefstuk als smaakvolle topping
Om het geheel compleet te maken serveren we er gebakken vega biefstuk bij. Die geeft een stevige bite en maakt de maaltijd extra vullend. Voeg daarbij de frisse courgette en de mix van champignons en oesterzwammen, en je hebt een gerecht dat zowel doordeweeks als bij een etentje indruk maakt. Ook helemaal geschikt voor een luxe diner of als vegetarisch hoofdgerecht voor Kerst bijvoorbeeld. Serveer met extra parmezaan bovenop, je tafelgenoten zijn gegarandeerd blij.

Op zoek naar meer orzo recepten?

Paddenstoelen orzo met vega biefstuk
Ingrediënten
- 350 gram orzo
- 1 liter champignonbouillon 2 blokjes
- 250 milliliter slagroom
- 200 gram paddenstoelenmix
- 150 gram oesterzwammen
- 1 courgette
- 2 sjalotten
- 3 teentjes knoflook
- 2 vega biefstukjes bijv. Planted
- 50 gram parmezaanse kaas
- 1 theelepel gedroogde salie
- 1 theelepel venkelzaad
- 1 theelepel nootmuskaat
- zout en peper
- roomboter + extra vierge olijfolie
Instructies
- Snijd de sjalot, knoflook, paddenstoelen, oesterzwammen, courgette en verse kruiden die bij de paddenstoelenmix zitten.
- Verhit een klontje roomboter en wat extra vierge olijfolie in een pan en fruit de sjalot en knoflook glazig. Voeg de paddenstoelenmix, verse kruiden, oesterzwammen en courgette toe. Bak tot ze goudbruin zijn en voeg zout en peper toe.
- Maak de bouillon klaar door 1 liter water te koken en hierin de bouillonblokjes te laten oplossen.
- Roer de droge orzo door het groentemengsel en bak kort mee. Schenk de champignonbouillon erbij en laat de orzo de vloeistof opnemen op laag vuur. Roer regelmatig door.
- Als alle bouillon is opgenomen voeg je de slagroom toe, samen met de salie, venkelzaad en nootmuskaat. Roer goed door en laat zachtjes inkoken tot de orzo gaar en romig is. Breng het geheel op smaak met zout en peper.
- Bak de vega biefstuk in een aparte pan met roomboter volgens de aanwijzingen op de verpakking. Besprenkel met zout en peper, snijd in plakjes en houd warm.
- Roer de parmezaanse kaas door de orzo en serveer met de vega biefstuk erop. Garneer met extra parmezaan en eventueel met extra verse kruiden.

Aan de slag gegaan met dit recept voor paddenstoelen orzo? Deel het op Instagram en tag mij in je bericht @groen_fatsoen. Dat vind ik super leuk om te zien! Benieuwd naar meer recepten? Bekijk dan de andere vegetarische recepten van Groen Fatsoen.


