Krokante gnocchi salade met pesto

Knapperige gnocchi, zongedroogde tomaten en een flinke schep pesto: het soort salade waar je elk seizoen blij van wordt. Warm of lauwwarm geserveerd, met een berg rucola en Parmezaanse kaas erbovenop, is dit zo’n gerecht dat nét even anders is – maar toch binnen 20 minuten op tafel staat.
Krokante gnocchi salade met pesto
De gnocchi bak je goudbruin in wat olijfolie tot ze een krokant jasje hebben – zo wordt deze krokante gnocchi salade pas echt bijzonder. In plaats van alles koud te mengen, serveer je deze salade lauwwarm: de warme gnocchi smelt een beetje samen met de Parmezaanse kaas en de olie uit de zongedroogde tomaatjes. Een scheutje azijn zorgt voor de frisse balans die je zoekt in een salade als deze.


Gnocchi pesto salade met rucola en pijnboompitten
Pesto is natuurlijk onmisbaar. Meng een eetlepel goede groene pesto met wat olijfolie tot een simpele dressing en schep het door de gnocchi. De rucola geeft pit, de pijnboompitten zorgen voor crunch, en de zongedroogde tomaten brengen een diepe, hartige smaak. Deze gnocchi pesto salade is perfect als lichte avondmaaltijd of als luxe lunch – en nog makkelijk mee te nemen ook.
Op zoek naar meer pastasalade recepten?

Krokante gnocchi salade met pesto
Ingrediënten
- 400 gram gnocchi
- 245 gram mini buffelmozzarella
- 85 gram rucola
- 150 gram cherrytomaten
- 5 zongedroogde tomaten
- 1 eetlepel groene pesto
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 theelepel azijn witte wijnazijn of balsamico
- 30 gram parmezaanse kaas
- 20 gram pijnboompitten
- zout en peper
Handig om te hebben
Instructies
- Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de gnocchi in 8–10 minuten goudbruin en krokant. Roer zo min mogelijk in het begin, zodat ze een mooi korstje krijgen. Voeg op het einde een snuf zout toe.
- Halveer de cherrytomaten en snijd de zongedroogde tomaten in dunne reepjes. Meng in een kommetje de pesto met de azijn en een klein beetje olijfolie tot een smeuïge dressing. Rooster ondertussen ook de pijnboompitten in een droge koekenpan op laag vuur.
- Doe de rucola in een grote kom. Voeg de mozzarella bolletjes, tomaten en zongedroogde tomaten toe en meng voorzichtig met de pesto-dressing. Schep hier vervolgens de gebakken gnocchi doorheen en garneer met Parmezaanse kaas en geroosterde pijnboompitten. Breng eventueel nog extra op smaak met peper en zout.
Aan de slag gegaan met dit gnocchi salade recept? Deel het op Instagram en tag mij in je bericht @groen_fatsoen. Dat vind ik super leuk om te zien! Benieuwd naar meer recepten? Bekijk dan de andere vegetarische recepten van Groen Fatsoen.