Halloumi burger met tzatziki koolsla

Een sappige burger hoeft niet per se van vlees te zijn. Sterker nog: deze halloumi burger met tzatziki koolsla is misschien wel nóg lekkerder. De zoute, goudgebakken halloumi vormt de perfecte tegenhanger van frisse tzatziki en knapperige koolsla. Ideaal voor een zomerse avond in de tuin, een makkelijke doordeweekse maaltijd of als ultieme weekendtraktatie. Je zet ‘m binnen 30 minuten op tafel — en wedden dat niemand het vlees mist?
Halloumi burger met tzatziki koolsla: een recept dat altijd scoort
Het geheim van deze burger zit ‘m in de balans. De halloumi wordt krokant gebakken en behoudt z’n stevige bite, terwijl de koolsla fris en romig is door de smaken van tzatziki. Voeg daar een geroosterd broodje aan toe (liefst brioche of Turks brood) en je hebt een heerlijke vegetarische hamburger die ook perfect is van de barbecue. De tzatziki koolsla brengen we op smaak met dille en we maken een heerlijke citroenmayo voor extra frisheid.Voeg wat sla of rucola, eventueel gegrilde paprika of avocado toe, en je hebt een vega burger waar zelfs vleesliefhebbers stil van worden. Bonuspunten: hij zit bomvol smaak, maar voelt toch heerlijk licht en zomers.


Serveer- en variatietips
Deze halloumi burger met tzatziki koolsla is heerlijk met zoete aardappelfriet, een frisse couscoussalade, een heerlijke crispy aardappelsalade of gewoon wat ovenaardappeltjes erbij. Geen halloumi in huis? Probeer bijvoorbeeld eens gegrilde feta of paneer. Houd je van wat extra pit? Voeg een likje harissa of wat jalapeno toe op je broodje.

Op zoek naar nog meer halloumi recepten?

Halloumi burger met tzatziki-koolsla
Ingrediënten
- 4 brioche bollen
- 400 gram gesneden witte kool
- 1 blok halloumi
- 1 komkommer
- 1 rode ui
- 1 citroen
- 1 bosje dille
- 3 eetlepels Griekse yoghurt
- 2 eetlepels mayonaise
- 1 teentje knoflook
- 1 theelepel gedroogde oregano
- 1 eetlepel azijn
- 1 theelepel mosterd
- zout en peper
Handig om te hebben
Instructies
- Rasp de komkommer met een grove rasp en druk zo veel mogelijk vocht uit de komkommer in een vergiet of zeef. Halveer een rode ui en snijd in dunne ringen.
- Meng de mayonaise met het rasp van een citroen en het sap van een halve citroen. Breng op smaak met zout en peper.
- Hak de dille fijn. Meng de komkommer met de rode ui, witte kool, yoghurt, mosterd, azijn en dille in een grote kom. Pers de knoflook uit en voeg toe samen met het sap van een halve citroen, oregano, peper en zout.
- Snijd de halloumi in 4 grote, dunne plakken. Maak ondertussen een grillpan warm en grill de halloumi aan beide kanten totdat deze grillstrepen heeft. Snijd de briochebollen open en grill kort aan de binnenkant tot deze krokant is.
- Smeer de citroenmayonaise op het onderste deel van het hamburgerbroodje. Leg daarop de koolsla en de halloumi. Serveer met de overige koolsla.
Voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Aan de slag gegaan met dit recept voor halloumi burger? Deel het op Instagram en tag mij in je bericht @groen_fatsoen. Dat vind ik super leuk om te zien! Benieuwd naar meer recepten? Bekijk dan de andere vegetarische recepten van Groen Fatsoen.


