- 4 brioche bollen
- 400 gram gesneden witte kool
- 1 blok halloumi
- 1 komkommer
- 1 rode ui
- 1 citroen
- 1 bosje dille
- 3 eetlepels Griekse yoghurt
- 2 eetlepels mayonaise
- 1 teentje knoflook
- 1 theelepel gedroogde oregano
- 1 eetlepel azijn
- 1 theelepel mosterd
- zout en peper
Rasp de komkommer met een grove rasp en druk zo veel mogelijk vocht uit de komkommer in een vergiet of zeef. Halveer een rode ui en snijd in dunne ringen.
Meng de mayonaise met het rasp van een citroen en het sap van een halve citroen. Breng op smaak met zout en peper.
Hak de dille fijn. Meng de komkommer met de rode ui, witte kool, yoghurt, mosterd, azijn en dille in een grote kom. Pers de knoflook uit en voeg toe samen met het sap van een halve citroen, oregano, peper en zout.
Snijd de halloumi in 4 grote, dunne plakken. Maak ondertussen een grillpan warm en grill de halloumi aan beide kanten totdat deze grillstrepen heeft. Snijd de briochebollen open en grill kort aan de binnenkant tot deze krokant is.
Smeer de citroenmayonaise op het onderste deel van het hamburgerbroodje. Leg daarop de koolsla en de halloumi. Serveer met de overige koolsla.
Calorieën: 610kcal | Koolhydraten: 40g | Eiwit: 20g