Zomerse salade met burrata, perzik en gerookte amandelen

Zin in een lekkere, zomerse salade? Dan is deze salade met perzik en burrata helemaal voor jou weggelegd! Geen warme oven die aan moet en snel klaar, ideaal op een super warme dag! De perzik, munt, burrata en gerookte amandelen zijn echt een mega goede combinatie. Dit samen met de knapperige sla en anijsachtige venkel maken dit een feestmaaltijd. Hieronder lees je hoe je het recept maakt.
Burrata salade met perzik
Burrata en perzik, het klinkt misschien wat vreemd maar is werkelijk een verrukkelijke smaakcombinatie. De zachte, delicate textuur van de burrata wordt perfect in balans gebracht door de zoete en sappige perzik. Het romige en licht zoute karakter van de burrata vormt een heerlijk contrast met de frisheid en zoetheid van de perzik. Samen creëren ze een verfijnde balans tussen hartig en zoet, waardoor elke hap een genot is voor je smaakpapillen.

Zomerse salade met perzik en burrata
Niets schreeuwt meer zomers dan een salade met perzik en burrata. De combinatie van sappige, zoete perzik en romige burrata is simpelweg onweerstaanbaar. Voeg daar wat rucola, rokerige amandelen, verse kruiden en een scheutje balsamico aan toe, en je hebt een salade die het perfecte in balans is. Fris, romig, kruidig en nootachtig. Ideaal voor een zomerse salade of als bijgerecht bij een barbecue. Deze salade is sowieso een eyecatcher om op tafel te toveren en staat ook nog eens snel op tafel: hoe fijn is dat?!
Salade met venkel
Venkel is een vergeten, ondergewaardeerde groente. Sinds ik de groente heb ontdek ben ik er helemaal weg van. Ik eet het onder andere graag rauw in salades maar bijvoorbeeld ook in pastasauzen of soepen. Rauwe venkel is een verrassende en verfrissende toevoeging aan elke salade. Met de knapperige textuur en subtiele anijsachtige smaak brengt het een uniek element naar het gerecht. Zeker dus leuk om eens uit te proberen!
Zin in meer salade recepten? Bekijk ook deze recepten:

Zomerse salade met perzik, burrata en gerookte amandelen
Ingrediënten
- 100 gram botersla
- 50 gram rucola
- 100 gram zwarte olijven
- 1/2 komkommer
- 1 venkel
- 1 bol burrata
- 1 eetlepel verse groene pesto
- 2 perziken
- 4 zongedroogde tomaten
- 50 gram amandelen met rooksmaak
- 1 eetlepel olijfolie extra vierge
- 2 takjes verse munt
- 2 takjes verse dille
- balsamico cremaceto
- zout en peper
Instructies
- Doe de sla in een grote schaal. Snijd de zongedroogde tomaat in reepjes, komkomkommer in blokjes, venkel in dunne repen en perziken in partjes. Hak de munt, dille en de gerookte amandelen. Verdeel alles samen met de olijven over de schaal.
- Schenk de extra vierge olijfolie over de sla en leg de burrata in het midden en scheur open. Schep kleine beetjes verse pesto over de schaal, breng op smaak met zout en peper en maak af met wat balsamico crema.
Tips & variaties
Voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Aan de slag gegaan met dit voor burrata salade met perzik? Deel het op Instagram en tag mij in je bericht @groen_fatsoen. Dat vind ik super leuk om te zien! Benieuwd naar meer recepten? Bekijk dan bijvoorbeeld de andere dinerrecepten van Groen Fatsoen.