Pompoen ravioli met salie

Pompoen en salie zijn een klassiek duo dat je in één hap doet denken aan de herfst. Deze pompoenravioli met romige saus en krokante salieblaadjes is simpel om te maken, maar smaakt alsof je uren in de keuken hebt gestaan. Perfect voor een doordeweekse avond waarop je toch iets bijzonders op tafel wilt zetten.
Pompoenravioli in een romige saus
De basis van dit gerecht begint met een eenvoudige saus van sjalot, knoflook en een vleugje nootmuskaat. Door de pompoenblokjes klein te prakken, krijgt de saus een warme, zoete ondertoon die perfect past bij de gevulde ravioli. Met slagroom en roomboter roer je de saus tot een fluweelzachte, romige saus die de pasta helemaal omarmt. Perfect voor de herfst en winterperiode!



De finishing touch met salie en Parmezaan
Wat dit gerecht écht naar een hoger niveau tilt, zijn de gebakken salieblaadjes. We bakken ze knapperig in boter, samen met de knoflook en ui. Zo maken we een sterke basis om de saus flink wat karakter te geven. Maak er eventueel nog wat extra om bovenop de romige ravioli neer te leggen: gebakken salie geeft een kruidige crunch die de ravioli helemaal afmaakt. Strooi er nog wat versgeraspte Parmezaan en walnoten overheen en je hebt alle ingrediënten uit de herfst op je bord.
Op zoek naar meer pompoen recepten?

Pompoen ravioli met salie
Ingrediënten
- 250 gram pompoenravioli
- 400 gram pompoenblokjes
- 250 milliliter slagroom
- 1 sjalot
- 2 teentjes knoflook
- verse salieblaadjes
- snuf nootmuskaat
- 30 gram roomboter
- parmezaanse kaas
- zout en peper
Instructies
- Breng een pan gezouten water aan de kook en kook hierin de pompoenblokjes zacht. Giet af en prak tot een grove pompoenpuree.
- Breng een andere pan gezouten water aan de kook en bereid hierin de pompoenravioli volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af zodra gaar.
- Snipper ondertussen de sjalot en hak de knoflook fijn. Verhit de boter in een pan en fruit de sjalot en knoflook. Snijd de salie fijn en voeg toe aan de pan. Voeg de geprakte pompoen toe en bak kort mee samen met zout en peper.
- Giet de slagroom erbij en laat de saus zachtjes pruttelen tot hij iets indikt. Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Hak ondertussen ook de walnoten fijn.
- Verdeel de pompoensaus over de borden en leg hier de ravioli op. Garneer met Parmezaanse kaas, peper en gehakte walnoten.

Aan de slag gegaan met dit recept voor pompoen ravioli? Deel het op Instagram en tag mij in je bericht @groen_fatsoen. Dat vind ik super leuk om te zien! Benieuwd naar meer recepten? Bekijk dan de andere vegetarische recepten van Groen Fatsoen.


