Ga terug
–+ servings
pompoen ravioli

Pompoen ravioli met salie

Nog geen reviews
Ontdek dit romige recept voor pompoen ravioli met salie, nootmuskaat en Parmezaan. Simpel, snel en heerlijk comfortfood voor de herfst.
Gang: Hoofdgerecht, Voorgerecht
Keuken: Italiaans
Voorbereidingstijd:5 minuten
Bereidingstijd:25 minuten
Totale tijd:30 minuten
Hoeveelheid: 2 personen

Ingrediënten

  • 250 gram pompoenravioli
  • 400 gram pompoenblokjes
  • 250 milliliter slagroom
  • 1 sjalot
  • 2 teentjes knoflook
  • verse salieblaadjes
  • snuf nootmuskaat
  • 30 gram roomboter
  • parmezaanse kaas
  • zout en peper
Heb je dit recept als eens gemaakt?Laat weten hoe je het vond door een review te schrijven!

Instructies

  • Breng een pan gezouten water aan de kook en kook hierin de pompoenblokjes zacht. Giet af en prak tot een grove pompoenpuree.
  • Breng een andere pan gezouten water aan de kook en bereid hierin de pompoenravioli volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af zodra gaar.
  • Snipper ondertussen de sjalot en hak de knoflook fijn. Verhit de boter in een pan en fruit de sjalot en knoflook. Snijd de salie fijn en voeg toe aan de pan. Voeg de geprakte pompoen toe en bak kort mee samen met zout en peper.
  • Giet de slagroom erbij en laat de saus zachtjes pruttelen tot hij iets indikt. Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Hak ondertussen ook de walnoten fijn.
  • Verdeel de pompoensaus over de borden en leg hier de ravioli op. Garneer met Parmezaanse kaas, peper en gehakte walnoten.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @groen_fatsoen of tag #groenfatsoen!