Zomerse mais risotto met bieslook

Romige risotto met een zomerse twist: mais! Deze mais risotto is heerlijk zacht, vol smaak en nét even anders dan de klassieke variant. De zoete smaak van mais combineert perfect met romige risotto en een vleugje verse kruiden. Perfect voor een etentje of gewoon een luxe doordeweekse maaltijd.
Mais risotto: romig en vol smaak
Mais geeft deze risotto een verrassend zoete toon, terwijl de Parmezaanse kaas zorgt voor die ultieme romigheid. Door een verse maiskolf te gebruiken haal je het beste uit deze zomerse groente. Met een basis van bouillon, knoflook en sjalot bouw je langzaam lagen van smaak op. En geloof me: het is die paar extra minuten roeren dubbel en dwars waard!


De finishing touch: kruiden en Parmezaan
Om de risotto helemaal af te maken, voegen we frisse kruiden toe zoals bieslook en dille. Ze zorgen voor een lichte, aromatische toets die het gerecht perfect in balans brengt. En natuurlijk kan Parmezaanse kaas niet ontbreken – rijk, hartig en smeltend door de warme risotto. Serveer met een extra drizzle olijfolie voor die mooie glans en een vleugje luxe.
Op zoek naar meer risotto recepten?

Zomerse mais risotto met bieslook
Ingrediënten
- 2 maiskolven
- 200 gram risotto rijst
- 100 milliliter witte wijn
- 1 liter groentebouillon
- 2 sjalotten
- 3 teentjes knoflook
- 30 gram roomboter
- 50 gram Parmezaanse kaas
- 2 eetlepels zure room
- 1 citroen
- bosje verse bieslook
- bosje verse dille
- 1/2 theelepel venkelzaad
- extra vierge olijfolie
- zout en peper
Handig om te hebben
Instructies
- Snijd daarna de maiskorrels van de kolf. Snipper de sjalotten en hak de knoflook fijn. Verhit roomboter samen met extra vierge olijfolie in een pan en fruit de sjalot en knoflook glazig.
- Maak ondertussen de groentebouillon door 2 blokjes op te laten lossen in 1 liter kokend water.
- Voeg de maiskorrels en venkelzaad toe en bak kort mee. Voeg de risottorijst toe en bak mee tot de korrels glanzen. Blus af met witte wijn.
- Giet beetje bij beetje de hete bouillon bij de risotto terwijl je blijft roeren. Wacht steeds tot de bouillon is opgenomen voordat je meer toevoegt. Dit duurt ongeveer 18-20 minuten.
- Voeg 1 eetlepel zure room toe samen met de Parmezaanse kaas en breng op smaak met zout en peper. Rasp de schil van een citroen en voeg samen met het sap toe aan de pan. Snijd de dille en bieslook fijn en voeg 3/4 toe aan de risotto.
- Schep de risotto op borden, garneer met de overige bieslook, dille, zure room, parmezaanse kaas en een scheutje extra vierge olijfolie.

Aan de slag gegaan met dit recept voor mais risotto? Deel het op Instagram en tag mij in je bericht @groen_fatsoen. Dat vind ik super leuk om te zien! Benieuwd naar meer recepten? Bekijk dan de andere vegetarische recepten van Groen Fatsoen.


