Vegetarische wraps met avocado en BBQ beef

Snak je naar comfort food, maar wél met een frisse, voedzame draai? Deze vegetarische wraps met avocado en BBQ beef zijn precies dat. Smeuïg, kruidig, vullend én verrassend licht. Ideaal voor een doordeweekse avond waarop je snel iets lekkers op tafel wilt, maar ook indruk wilt maken met smaak en textuur.
De combinatie van romige avocado, rokerige en zoete beef en een frisse limoensaus heeft alle smaken die je maar in een gerecht wilt hebben. Deze vegetarische wraps zijn geschikt als avondeten, en geloof me: ze vallen ook bij vleeseters goed in de smaak.

Waarom deze wraps met avocado zo lekker zijn
Het geheim zit ‘m in de balans van smaken en structuren. Het verse vegetarische gehakt (bijvoorbeeld Vivera of De Vegetarische Slager) brengen we op smaak met barbecuesaus en specerijen wat het zowel zoet als rokerig maakt. De guacamole zorgt juist voor een romige touch met wat knapperigheid. Voeg daar een frisse limoenmayonaise aan toe en je hebt een warme vegetarische wrap waar álles in zit.
Je kunt deze vegetarische wraps voor het serveren beleggen maar het is ook leuk om iedereen z’n eigen wrap te laten samenstellen aan tafel, een soort do-it-yourself-wrapfeestje. Zo weet je zeker dat iedereen de smaken heeft die hij lekker vindt.


Vegetarische wraps warm: een aantal variatietips
Het leuke aan deze vegetarische wraps met avocado en BBQ beef is dat je er alle kanten mee op kunt. Zin in wat extra pit? Voeg jalapeño’s of een drupje sriracha toe. Meer crunch? Strooi er wat tortillachips of gebakken uitjes over. Ook lekker: vervang de yoghurt-limoensaus door of tahin voor een Midden-Oosters en nootachtige twist. Dit gerecht is dus niet alleen makkelijk, maar ook eindeloos aan te passen aan je cravings of wat je toevallig in huis hebt.
Op zoek naar nog meer vegetarische wrap recepten?

Vegetarische wraps met avocado en BBQ beef
Ingrediënten
- 8 kleine tortilla's
- 500 gram vers vegetarisch gehakt
- 2 romatomaten
- 4 baby avocado's
- 1 sjalot
- 3 eetlepels BBQ saus
- 1,5 theelepel gerookt paprikapoeder
- 1,5 theelepel uienpoeder
- 1 theelepel chilivlokken
- 1 theelepel jalepeno
- 150 gram crispy mais
- handje verse peterselie
- 2 eetlepels mayonaise
- 1 limoen
- zout en peper
Instructies
- Pel en snipper de sjalot en snijd de tomaat in kleine blokjes. Hak de peterselie en jalepeno's fijn. Prak samen met het vruchtvlees van de avocado, het sap van een halve limoen, peper en zout.
- Verwarm een beetje olie in de pan. Bak hierin het verse gehakt, probeer het gehakt niet helemaal 'stuk' te maken zodat je wat grotere stukken gehakt krokant bakt. Zet het vuur lager en voeg uienpoeder, paprikapoeder, chilivlokken, zout en peper toe. Roer de barbecuesaus door het gehaktmengsel en verwarm kort mee.
- Meng de mayonaise samen met het sap van een halve limoen. Meng goed door terwijl je ondertussen de tortilla's opwarmt. Giet ondertussen de maïs af en dep droog.
- Beleg de tortilla met de guacamole en beef. Garneer met de maïs, limoenmayonaise en eventueel nog wat extra peterselie. Houd je van pittig? Garneer dan met extra jalapeno's of sriracha.
Voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Aan de slag gegaan met dit vegetarische wrap met avocado recept? Deel het op Instagram en tag mij in je bericht @groen_fatsoen. Dat vind ik super leuk om te zien! Benieuwd naar meer recepten? Bekijk dan de andere vegetarische recepten van Groen Fatsoen.


