- 8 kleine tortilla's
- 500 gram vers vegetarisch gehakt
- 2 romatomaten
- 4 baby avocado's
- 1 sjalot
- 3 eetlepels BBQ saus
- 1,5 theelepel gerookt paprikapoeder
- 1,5 theelepel uienpoeder
- 1 theelepel chilivlokken
- 1 theelepel jalepeno
- 150 gram crispy mais
- handje verse peterselie
- 2 eetlepels mayonaise
- 1 limoen
- zout en peper
Pel en snipper de sjalot en snijd de tomaat in kleine blokjes. Hak de peterselie en jalepeno's fijn. Prak samen met het vruchtvlees van de avocado, het sap van een halve limoen, peper en zout.
Verwarm een beetje olie in de pan. Bak hierin het verse gehakt, probeer het gehakt niet helemaal 'stuk' te maken zodat je wat grotere stukken gehakt krokant bakt. Zet het vuur lager en voeg uienpoeder, paprikapoeder, chilivlokken, zout en peper toe. Roer de barbecuesaus door het gehaktmengsel en verwarm kort mee.
Meng de mayonaise samen met het sap van een halve limoen. Meng goed door terwijl je ondertussen de tortilla's opwarmt. Giet ondertussen de maïs af en dep droog.
Beleg de tortilla met de guacamole en beef. Garneer met de maïs, limoenmayonaise en eventueel nog wat extra peterselie. Houd je van pittig? Garneer dan met extra jalapeno's of sriracha.
Calorieën: 635kcal | Koolhydraten: 45g | Eiwit: 25g