- 400 gram pasta
- 140 gram plantaardige tonijn naturel Princes
- 70 gram tomatenpurree
- 125 milliliter slagroom
- 250 gram cherrytomaten
- 1 theelepel kappertjes
- 50 gram kalamata olijven
- 3 teentjes knoflook
- 1 ui
- bosje verse dille
- bosje verse peterselie
- 1/2 citroen
- 1 theelepel chilivlokken
- zout en peper
- parmezaanse kaas
Kook de pasta in gezouten water volgens de verpakking. Snijd de ui en knoflook, halveer de cherrytomaatjes.
Verwarm een hapjespan met wat olie. Fruit hierin de ui, knoflook en chilivlokken. Voeg vervolgens de gehalveerde cherrytomaten toe en bak mee totdat de velletjes loslaten. Voeg vervolgens de tomatenpuree toe en bak kort mee, voeg vervolgens de vegetarische tonijn en slagroom toe.
Hak de kappertjes, olijven, peterselie en dille fijn. Voeg toe aan de pastasaus. Breng het geheel nog verder op smaak met citroensap, zout en peper. Giet de pasta af en voeg toe aan de saus. Roer kort door zodat de pasta goed is bedekt.
Schep de pasta op in diepe borden en garneer met parmezaanse kaas en eventueel nog wat verse kruiden.
Calorieën: 600kcal | Koolhydraten: 60g | Eiwit: 18g