Bereid de sushirijst als aangegeven op de verpakking. Mix na het koken de rijstazijn en een theelepel zout door de rijst heen en laat afkoelen tot kamertemperatuur.
Maak in een ovenschaal een marinade van de misopasta, twee eetlepels sojasaus, een eetlepel sesamolie, een eetlepel gembersiroop, een theelepel chilivlokken en knoflookpoeder, peper en zout. Snijd de aubergine in lange plakken en laat 15 minuten marineren in de saus.
Maak ondertussen de dressing voor de pokebowl van de Japanse mayonaise, een eetlepel sesamolie en sojasaus en halve eetlepel sesamzaadjes. Snijd ook de bosui en komkommer in kleine stukjes.
Doe een goede laag olie in de grillpan en leg hier de gemarineerde aubergine in. Keer regelmatig tot de aubergines mooi zacht zijn.
In een andere pan verhit je ook wat olie waar je de vegetarische kipstukjes in bakt. Pers de sap van de sinaasappel uit boven de pan zodra de kipstukjes wat kleur hebben gekregen. Breng verder op smaak met de rest van de sojasaus, sesamolie, chilivlokken, knoflookpoeder, zout en peper.
Schep de rijst in het midden van de kom. Leg daar omheen de kipstukjes, gegrilde aubergine, edamameboontjes, komkommer en bosui. Garneer met de dressing en de rest van de sesamzaadjes.