Verwarm de oven voor op 200 graden. Meng de knoflookpoeder en peterselie door de olie. Snijd het ongebakken stokbrood in grove blokken. Smeer de knoflookolie over het brood en bak de croutons op een bakplaat bekleed met bakpapier in ongeveer 15 minuten krokant.
Kook de eieren gaar en laat deze schrikken. Pel de eieren en snijd in partjes.
Maak ondertussen de dressing door de ingrediënten te blenden in de keukenmachine.
Trek de blaadjes van de kroppen af. Was de sla en maak deze goed droog.
Rasp de parmezaanse kaas en hak de gerookte amandelen. Bak ondertussen de vegetarische krokante kipfilet in een laagje olie in een koekenpan. Snijd deze in repen.
Nu is het tijd om de salade op te bouwen. Leg de blaadjes sla op een groot bord besprenkel hier de dressing overheen. Verdeel de croutons, amandelen, parmezaanse kaas, vegetarische kip en ei over de salade.