Ga terug
+ servings

Rode curry zoete aardappelsoep

Nog geen reviews
Deze soep is super eenvoudig te maken en je hebt maar een paar ingrediënten nodig. Het citroengras en limoenblad geven de soep echt die typische Thaise smaak.
Gang: Hoofdgerecht, Soep
Keuken: Aziatisch
Voorbereidingstijd:5 minuten
Bereidingstijd:25 minuten
Totale tijd:30 minuten
Hoeveelheid: 4 personen

Ingrediënten

  • 3 zoete aardappels
  • 1 chilipeper
  • 70 gram rode currypasta Fairtrade
  • 400 milliliter kokosmelk
  • 500 milliliter water
  • 1/2 bouillonblokje
  • 1 ui
  • 3 teentjes knoflook
  • stukje gember
  • 1 stengel citroengras
  • 3 stuks kaffir limoenblad (diepvries)
  • handje koriander
  • 1 limoen
  • 1 stengel bosui

Handig om te hebben

Heb je dit recept als eens gemaakt?Laat weten hoe je het vond door een review te schrijven!

Instructies

  • Snijd de ui, gember, chili en knoflook. Doe wat olie in de pan en fruit hierin op laag vuur. Schil de zoete aardappel ondertussen en snijd in kleine blokjes. Bak de zoete aardappel kort mee samen met de currypasta.
  • Voeg het water, kokosmelk, bouillonblokje, citroengras en limoenblad toe. Laat koken tot de zoete aardappel zacht is.
  • Verwijder het citroengras en limoenblad. Pureer de soep tot een glad. Voeg eventueel nog wat meer water toe als de soep te dik is.
  • Doe in een diep bord en garneer met partjes limoen, bosui en verse koriander.

Voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 275kcal | Koolhydraten: 25g | Eiwit: 3g
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @groen_fatsoen of tag #groenfatsoen!