- 3 zoete aardappels
- 1 chilipeper
- 70 gram rode currypasta Fairtrade
- 400 milliliter kokosmelk
- 500 milliliter water
- 1/2 bouillonblokje
- 1 ui
- 3 teentjes knoflook
- stukje gember
- 1 stengel citroengras
- 3 stuks kaffir limoenblad (diepvries)
- handje koriander
- 1 limoen
- 1 stengel bosui
Snijd de ui, gember, chili en knoflook. Doe wat olie in de pan en fruit hierin op laag vuur. Schil de zoete aardappel ondertussen en snijd in kleine blokjes. Bak de zoete aardappel kort mee samen met de currypasta.
Voeg het water, kokosmelk, bouillonblokje, citroengras en limoenblad toe. Laat koken tot de zoete aardappel zacht is.
Verwijder het citroengras en limoenblad. Pureer de soep tot een glad. Voeg eventueel nog wat meer water toe als de soep te dik is.
Doe in een diep bord en garneer met partjes limoen, bosui en verse koriander.
Calorieën: 275kcal | Koolhydraten: 25g | Eiwit: 3g