Ga terug
+ servings
risotto alla vodka

Risotto alla vodka

Nog geen reviews
Risotto alla vodka is niet zomaar een maaltijd; het combineert de elegantie van de Italiaanse keuken met de krachtige tonen van Russische wodka.
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Voorbereidingstijd:5 minuten
Bereidingstijd:40 minuten
Totale tijd:45 minuten
Hoeveelheid: 2 personen

Ingrediënten

  • 250 gram risotto
  • 240 gram cherrytomaten
  • 100 milliliter vodka
  • 140 gram tomatenpurree
  • 250 milliliter slagroom
  • 1 liter groentebouillon
  • 1 theelepel tijm gedroogd
  • 1 theelepel oregano gedroogd
  • 1 chilipeper
  • 2 sjalotten
  • 5 teentjes knoflook
  • 100 gram parmezaanse kaas
  • 3 takjes verse basilicum
  • 1 theelepel chilivlokken
  • 1 eetlepel roomboter

Handig om te hebben

Heb je dit recept als eens gemaakt?Laat weten hoe je het vond door een review te schrijven!

Instructies

  • Snijd de sjalotten, knoflook en chilipeper fijn. Halveer de cherrytomaatjes. Maak ondertussen alvast de bouillon klaar.
  • Smelt de roomboter in een pan en fruit hierin de sjalotten, knoflook en chilipeper. Breng op smaak met zout, peper, tijm en oregano. Voeg vervolgens de cherrytomaatjes en tomatenpuree toe en bak kort mee.
  • Voeg de risottorijst toe en bak kort mee totdat deze glazig ziet. Blus af met de vodka. Zet je pan op wat lager vuur. Als alle vodka verdampt is giet je wat bouillon bij de rijst totdat deze net onder water staat. Roer regelmatig goed door en laat de rijst de bouillon opnemen. Als de rijst weer bijna droog staat, herhaal je deze stap net zo lang totdat de rijstkorrels bijna gaar zijn. Voeg vervolgens ook de slagroom toe en blijf roeren totdat het de gewenste dikte heeft. De rijst mag nog een lichte bite hebben.
  • Rasp de parmezaanse kaas en meng de helft door de risotto. Snijd de basilicum en roer er ook doorheen. Dien de risotto op en garneer met chilivlokken en de rest van de parmezaanse kaas.

Voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 780kcal | Koolhydraten: 75g | Eiwit: 17g
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @groen_fatsoen of tag #groenfatsoen!