Verwarm de oven voor op 230 graden. Halveer de flespompoen en verwijder de zaden en draderige binnenkant. Leg de pompoen in een ovenschaal. Halveer een ui en leg samen met de ongepelde teentjes knoflook rondom de pompoen. Besprenkel alles ruim met olijfolie, zout en peper. Rits wat takjes tijm over het geheel. Bak in 35 tot 45 minuten gaar in de oven totdat het vruchtvlees van de pompoen helemaal zacht is.
Maak ondertussen de risotto. Snijd de andere ui fijn en karameliseer deze op laag vuur in wat olie. Maak de bouillon door twee blokjes water op te lossen in kokend water. Wanneer de ui zacht is voeg je de risottorijst toe samen met de takjes tijm. Bak je de risottorijst mee tot deze glazig ziet. Blus het geheel af met witte wijn en voeg de laurierbladeren toe.
Zet je pan op wat lager vuur. Als alle wijn verdampt is giet je wat bouillon bij de rijst totdat deze net onder water staat. Roer regelmatig goed door en laat de rijst de bouillon opnemen. Als de rijst weer bijna droog staat, herhaal je deze stap net zo lang totdat de rijstkorrels bijna gaar zijn. De rijst mag nog een lichte bite hebben.
Maak in een andere pan de gebakken salie. Smelt een klontje roomboter en trek de salie blaadjes van de tak en bak deze krokant in de roomboter. Leg hierna apart in een kommetje om af te laten koelen. Rooster in dezelfde pan de walnoten. Wanneer deze klaar zijn giet je er wat honing bij en breng je het geheel op smaak met wat zout, peper en tijm. Zet ook de walnoten apart.
Als de pompoen helemaal zacht is schep je het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Doe dit in een kom samen met de ui uit de ovenschaal. Pers ook de knoflook uit de schil, deze is nu heerlijk gekarameliseerd. Pureer het geheel tot een gladde puree en roer door de risotto heen. Rasp de parmezaanse kaas en voeg de helft toe aan de risotto. Vis de takjes tijm en laurierbladeren uit de risotto.
Tijd om de risotto op te dienen. Verdeel de risotto over diepe borden. Garneer met de walnoten, salie en parmezaanse kaas. Maak af met een stukje burrata en eventueel wat extra peper.