Ga terug
+ servings
pastinaak soep

Pastinaak soep met salie en vegetarische spekjes

Nog geen reviews
Als de dagen korter worden en de kou zich aandient, is er weinig dat zo goed verwarmt als een kom dampende, romige pastinaaksoep met salie.
Gang: Hoofdgerecht, Soep
Keuken: Europees
Voorbereidingstijd:5 minuten
Bereidingstijd:25 minuten
Totale tijd:30 minuten
Hoeveelheid: 4 personen

Ingrediënten

  • 4 pastinaken
  • 3 sjalotjes
  • 3 teentjes knoflook
  • 1/2 rode chilipeper
  • 250 milliliter haverroom (Oatly)
  • 1 pakje vegetarische spekjes
  • 2 takjes verse salie
  • 2 blokjes paddenstoel bouillon
  • 750 milliliter water
  • 1 theelepel chilivlokkken
  • 1 theelepel gedroogde peterselie
  • zout en peper
  • klontje roomboter
  • extra vierge olijfolie

Handig om te hebben

Heb je dit recept als eens gemaakt?Laat weten hoe je het vond door een review te schrijven!

Instructies

  • Snipper de sjalotjes, chilipeper en knoflook. Doe de extra vierge olijfolie in een pan samen met de roomboter en laat deze smelten. Fruit hierin de sjalotjes, chilipeper en knoflook. Trek de blaadjes salie van de stengel en fruit deze mee. Haal ondertussen de schil van de pastinaak en snijd in blokjes, voeg toe aan de pan en bak mee samen met de peterselie en chilivlokken. Breng op smaak met wat zout en peper.
  • Als de pastinaak even heeft meegebakken voeg je de blokjes bouillon, water en haverroom toe. Laat op laag vuur pruttelen totdat de pastinaak zacht is. Haal de pan van het vuur en pureer tot een gladde soep met een staafmixer.
  • Bak de vegetarische spekjes in een koekenpan tot deze knapperig zijn. Dien de soep op in een diep bord. Garneer met wat extra salie en de vegetarische spekjes. Serveer met een knapperig brood.

Voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 370kcal | Koolhydraten: 25g | Eiwit: 7g
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @groen_fatsoen of tag #groenfatsoen!