Ga terug
+ servings
pasta stroganoff

Pasta stogranoff met paddenstoelen

Nog geen reviews
Soms heb je gewoon zin in een bord vol comfortfood. Deze vega pasta stroganoff met paddenstoelen is daar het perfecte voorbeeld van.
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Voorbereidingstijd:5 minuten
Bereidingstijd:25 minuten
Totale tijd:30 minuten
Hoeveelheid: 4 personen

Ingrediënten

  • 400 gram rigatoni
  • 200 gram paddenstoelenmix voor pasta
  • 400 gram kastanjechampignons
  • 2 theelepels kappertjes
  • 15 gram platte peterselie
  • 200 gram crème fraîche
  • 100 milliliter kookroom
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 3 teentjes knoflook
  • 1/5 blokje champignon bouillon
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 1 theelepel chilivlokken
  • parmezaanse kaas
  • zout en peper

Handig om te hebben

Heb je dit recept als eens gemaakt?Laat weten hoe je het vond door een review te schrijven!

Instructies

  • Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing.
  • Hak de knoflook fijn en snijd de champignons en paddenstoelen. Verhit wat olie in een hapjespan en bak hierin de knoflook samen met de champignons en paddenstoelen. Voeg de takjes kruiden toe die in de paddenstoelenmix zitten. Bak goed door totdat de champignons wat zijn geslonken.
  • Voeg de tomatenpuree toe en bak kort mee. Voeg vervolgens de paprikapoeder, chilivlokken en het halve bouillonblokje toe samen met de crème fraîche en slagroom. Hak de kappertjes en peterselie fijn en voeg toe aan de saus. Laat nog een beetje peterselie over als garnering. Laat de saus op laag vuur pruttelen.
  • Giet de pasta af en voeg toe aan de saus. Breng eventueel nog op smaak met zout en peper.
  • Dien de pasta op in diepe borden. Garneer met parmezaanse kaas en peterselie.

Voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 520kcal | Koolhydraten: 60g | Eiwit: 18g
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @groen_fatsoen of tag #groenfatsoen!