- 400 gram rigatoni
- 200 gram paddenstoelenmix voor pasta
- 400 gram kastanjechampignons
- 2 theelepels kappertjes
- 15 gram platte peterselie
- 200 gram crème fraîche
- 100 milliliter kookroom
- 1 eetlepel tomatenpuree
- 3 teentjes knoflook
- 1/5 blokje champignon bouillon
- 2 theelepels paprikapoeder
- 1 theelepel chilivlokken
- parmezaanse kaas
- zout en peper
Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing.
Hak de knoflook fijn en snijd de champignons en paddenstoelen. Verhit wat olie in een hapjespan en bak hierin de knoflook samen met de champignons en paddenstoelen. Voeg de takjes kruiden toe die in de paddenstoelenmix zitten. Bak goed door totdat de champignons wat zijn geslonken.
Voeg de tomatenpuree toe en bak kort mee. Voeg vervolgens de paprikapoeder, chilivlokken en het halve bouillonblokje toe samen met de crème fraîche en slagroom. Hak de kappertjes en peterselie fijn en voeg toe aan de saus. Laat nog een beetje peterselie over als garnering. Laat de saus op laag vuur pruttelen.
Giet de pasta af en voeg toe aan de saus. Breng eventueel nog op smaak met zout en peper.
Dien de pasta op in diepe borden. Garneer met parmezaanse kaas en peterselie.
Calorieën: 520kcal | Koolhydraten: 60g | Eiwit: 18g