- 200 gram parelcouscous
- 1/2 blok feta
- 50 gram granaatappelpitjes
- 250 gram gekookte rode biet
- 1 grote zoete aardappel
- 1/2 citroen
- 180 gram honingtomaten
- 1/2 komkommer
- 2 takjes munt
- 1 theelepel za'atar
- 2 eetlepels extra vierge olijfolie
- handje ongebrande amandelen
- handje pompoenpitten
- 1 theelepel balsamico azijn
- 1 handje rucola
- 1 stengel bosui
- zout en peper
Verwarm de oven op 180 graden. Schil en snijd de zoete aardappel in kleine blokjes. Doe op een bakplaat en besprenkel met olijfolie, zout en peper. Was de honingtomaten en doe in een ovenschaal samen met een halve citroen. Besprenkel met olijfolie, zout en peper. Doe samen voor een half uur in de oven totdat de zoete aardappel zacht is en de tomaatjes zijn gepoft.
Breng een pan water aan de kook en bereid de parelcouscous volgens de aanwijzingen.
Snijd de komkommer, biet, bosui en feta. Hak de munt en amandelen. Maak een dressing van het sap van de gegrilde citroen, balsamico azijn, olijfolie en za'atar.
Pak een diepe kom en doe hierin de parelcouscous, zoete aardappel, tomaat, komkommer, biet, bosui, feta, rucola en granaatappelpitjes. Schenk de dressing over de salade en garneer met munt, pompoenpitten en amandelen.
Calorieën: 625kcal | Koolhydraten: 60g | Eiwit: 14g