- 1 ciabatta oud, vers of om zelf af te bakken
- 15 gram basilicum
- 400 gram limabonen
- 2 rode ui
- 2 bollen mozzarella
- 500 gram gemengde tomaten bijvoorbeeld trostomaten en snoeptomaten
- 1 eetlepel balsamico azijn
Voor de pesto
- 50 gram amandelen
- 15 gram basilicum
- 50 gram parmezaanse kaas
- 1 teentje knoflook
- 5 eetlepel olijfolie extra vierge
Snijd het oude of verse brood in grove stukken en besprenkel met wat olijfolie, zout en peper. Bak in de oven tot deze knapperig is.
Snijd de rode ui in dunne ringen en marineer deze in een schaal in de balsamico azijn, zout en peper. Snijd ondertussen de tomaten in partjes. Lek de limabonen uit en voeg samen met de tomaten toe aan de schaal.
Maak de pesto door alle ingrediënten toe te voegen aan een keukenmachine. Pureer tot een mooie grove pesto.
Hussel de ciabatta samen met een eetlepel amandelpesto door de salade. Laat alle smaken minimaal 10 minuten intrekken. Wil je het brood graag knapperig houden? Voeg de ciabatta dan pas aan het eind toe.
Snijd het andere bosje basilicum fijn en scheur de mozzarella in stukken. Verdeel de mozzarella en de basilicum over de salade. Hussel goed door en serveer de salade met extra pesto.
Calorieën: 720kcal | Koolhydraten: 80g | Eiwit: 30g