Ga terug
+ servings
open lasagne met gegrilde courgette

Open lasagne met gegrilde courgette, citroenricotta en amandelpesto

Nog geen reviews
Open lasagne met gegrilde courgette, citroenricotta en amandelpesto: een feestje op bord. Het combineert comfortfood met frisse smaken.
Gang: Hoofdgerecht, Voorgerecht
Keuken: Italiaans
Voorbereidingstijd:5 minuten
Bereidingstijd:25 minuten
Totale tijd:30 minuten
Hoeveelheid: 4 personen

Ingrediënten

  • 12 verse lasagnebladen
  • 30 gram amandelen
  • 1 citroen
  • 250 gram ricotta
  • 200 gram verse spinazie
  • 1 courgette
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 30 gram verse basilicum
  • 50 gram parmazaanse kaas
  • 1 theelepel chilivlokken
  • zout en peper
  • 100 milliliter olijfolie extra vierge

Handig om te hebben

Heb je dit recept als eens gemaakt?Laat weten hoe je het vond door een review te schrijven!

Instructies

  • Snijd de courgette in dunne plakken en breng water aan de kook. Meng olijfolie met een flinke snuf zout. Bestrijk de courgetteplakken rondom. Verhit een grillpan op een hoge stand en gril de plakken courgette aan beide kanten, tot er mooie grillstrepen ontstaan.
  • Snipper een ui en knoflook, snijd de spinazie fijn. Doe een beetje olie in een pan en bak de ui en knoflook, voeg de spinazie toe totdat alles is geslonken. Doe de ricotta in een kom samen met het sap van een citroen, chilivlokken, zout en peper. Voeg vervolgens het spinaziemengsel toe, de helft van de Parmezaanse kaas. Meng goed door elkaar.
  • Kook de lasagnebladen beetgaar. Doe ondertussen de amandelen, olijfolie, parmezaanse kaas en basilicum in de keukenmachine, laat nog een paar basilicum blaadjes apart. Pureer alles tot een grove pesto.
  • Verdeel de gekookte lasagnebladen over de borden, doe daarop een beetje van de pesto, ricotta en courgette. Herhaal deze lagen nog twee keer. Besprenkel met extra Parmezaanse kaas en garneer met basilicum blaadjes.

Voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 600kcal | Koolhydraten: 50g | Eiwit: 17g
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @groen_fatsoen of tag #groenfatsoen!