- 12 verse lasagnebladen
- 30 gram amandelen
- 1 citroen
- 250 gram ricotta
- 200 gram verse spinazie
- 1 courgette
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 30 gram verse basilicum
- 50 gram parmazaanse kaas
- 1 theelepel chilivlokken
- zout en peper
- 100 milliliter olijfolie extra vierge
Snijd de courgette in dunne plakken en breng water aan de kook. Meng olijfolie met een flinke snuf zout. Bestrijk de courgetteplakken rondom. Verhit een grillpan op een hoge stand en gril de plakken courgette aan beide kanten, tot er mooie grillstrepen ontstaan.
Snipper een ui en knoflook, snijd de spinazie fijn. Doe een beetje olie in een pan en bak de ui en knoflook, voeg de spinazie toe totdat alles is geslonken. Doe de ricotta in een kom samen met het sap van een citroen, chilivlokken, zout en peper. Voeg vervolgens het spinaziemengsel toe, de helft van de Parmezaanse kaas. Meng goed door elkaar.
Kook de lasagnebladen beetgaar. Doe ondertussen de amandelen, olijfolie, parmezaanse kaas en basilicum in de keukenmachine, laat nog een paar basilicum blaadjes apart. Pureer alles tot een grove pesto.
Verdeel de gekookte lasagnebladen over de borden, doe daarop een beetje van de pesto, ricotta en courgette. Herhaal deze lagen nog twee keer. Besprenkel met extra Parmezaanse kaas en garneer met basilicum blaadjes.
Calorieën: 600kcal | Koolhydraten: 50g | Eiwit: 17g