- 250 gram rijst
- 1 blik tomatenblokjes
- 250 gram zoete cherrytomaatjes
- 1 courgette
- 2 stengels bleekselderij
- 1 paprika
- 1 ui
- 1 aubergine
- 1 chilipeper
- 500 ml groentebouillon
- 1 blok halloumi
- 3 teentjes knoflook
- 1 theelepel tijm
- 1 theelepel chilivlokken
- bosje verse peterselie
- 50 gram amandelen
- zout en peper
Snijd de knoflook, ui, chilipeper, bleekselderij, aubergine, paprika en courgette. Doe wat olie in een hapjespan en fruit hierin de knoflook, ui en peper. Voeg vervolgens de andere groenten toe, voeg een beetje zout toe en bak op middelhoog vuur tot de groenten wat zijn geslonken.
Halveer de cherrytomaten en voeg toe aan de groenten en bak kort mee en voeg vervolgens de tomatenblokjes en chilivlokken toe. Maak ondertussen de bouillon klaar.
Voeg de ongekookte rijst toe aan de groenten en bak een minuutje mee. Voeg vervolgens de bouillon toe en roer goed door zodat alles onder staat. Kook de rijst gaar in de saus, roer regelmatig. Als je merkt dat de pan droog wordt maar de rijst nog niet gaar is blijf je steeds een beetje water toevoegen tot de rijst gaar is. Breng eventueel nog wat op smaak met zout en peper.
Rooster ondertussen de amandelen in een droge pan en snijd de halloumi in plakken. Grill de halloumi aan beide kanten tot deze goudbruine streepjes heeft. Hak de peterselie fijn en roer een deel door de tomatenrijst.
Dien de tomatenrijst op in diepe borden, garneer met peterselie, amandelen en de halloumi. Eet smakelijk!
Calorieën: 380kcal | Koolhydraten: 38g | Eiwit: 14g