- 125 ml slagroom
- 250 ml mascarpone
- 50 gram kristalsuiker
- 2 zakjes chai thee
- 40 milliliter amaretto
- 1/2 theelepel kaneel
- 1 theelepel kardemom
- 1/2 theelepel gemberpoeder
- 1/4 theelepel nootmuskaat
- lange vingers
- 4 eidooiers
- 300 ml water
Garnering
- cacaopoeder
- amandelschaafsel
- rozenblaadjes
Doe twee zakjes chai thee in 300ml kokend water. Laat trekken tot een sterke thee.
Splits ondertussen de eieren en doe de eidooiers in een kom samen met de slagroom, suiker, amaretto, kardemom, kaneel, gember en nootmuskaat. Klop tot een romig mengsel, roer hier vervolgens de mascarpone met een lepel doorheen.
Doe de afgekoelde thee in een schaaltje. Doopt de lange vingers een voor een in het theemengsel. Doe dit niet te lang, want ze mogen niet erg slap worden. Bekleed de bodem van de schaal met de lange vingers. Als de lange vingers nog een beetje droog zijn, kan er nog wat extra thee overheen gedruppeld worden.
Bedek de laag lange vingers met de helft van het mascarponemengsel. Maak hierop een nieuwe laag in thee gedrenkte lange vingers, gevolgd door een mascarponelaag. Dek de schaal af met folie en zet de tiramisu minstens voor 4 uur in de koelkast.
Haal de tiramisu voor het serveren uit de koelkast. Zeef hier cacaopoeder overheen en garneer met extra kardemompoeder, amandelschaafsel en rozenblaadjes.
Calorieën: 270kcal | Koolhydraten: 25g | Eiwit: 4g