Ga terug
+ servings
bloemkoolsoep met gepofte knoflook

Bloemkoolsoep met gepofte knoflook

Nog geen reviews
Bloemkoolsoep met gepofte knoflook is een verrukkelijk gerecht dat de zachte en milde smaak van bloemkool combineert met de rijke, zoete smaak van gepofte knoflook.
Gang: Soep
Keuken: Europees
Voorbereidingstijd:5 minuten
Bereidingstijd:35 minuten
Totale tijd:40 minuten
Hoeveelheid: 2 personen

Ingrediënten

  • 1 bloemkool
  • 1 bol knoflook
  • 1 ui
  • 1 pastinaak
  • 1 liter water
  • 100 milliliter slagroom
  • 2 blokjes groentebouillon
  • peper en zout
  • 1 theelepel tijm (gedroogd)
  • 3 takjes verse peterselie
  • extra vierge olijfolie

Handig om te hebben

Heb je dit recept als eens gemaakt?Laat weten hoe je het vond door een review te schrijven!

Instructies

  • Warm de oven voor op 220 graden. Snijd roosjes van de bloemkool. Snijd een ui in grove stukken, schil de pastinaak en snijd ook in grove stukken. Leg samen met de bloemkool in een ovenschaal en besprenkel met zout, peper, tijm en olijfolie.
  • Snijd de bovenkant van een hele bol knoflook eraf, besprenkel met olijfolie, zout en peper. Pak de bol in met aluminiumfolie en leg in de ovenschaal. Bak voor ongeveer 30 minuten in de oven totdat de bloemkool zacht is.
  • Leg wat bloemkoolroosjes apart. Doe de rest van de groenten in pan samen met het water, slagroom en bouillonblokje. Pers de knoflook een voor een uit z'n schil en voeg toe aan de soep. Pureer de soep met een staafmixer tot een gladde soep. Snijd verse peterselie fijn en roer door de soep.
  • Dien de soep op in een kom. Garneer met wat extra peterselie, extra vierge olijfolie, de bloemkoolroosjes en wat zwarte peper.

Voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 280kcal | Koolhydraten: 16g | Eiwit: 5g
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @groen_fatsoen of tag #groenfatsoen!