- 1 bloemkool
- 1 bol knoflook
- 1 ui
- 1 pastinaak
- 1 liter water
- 100 milliliter slagroom
- 2 blokjes groentebouillon
- peper en zout
- 1 theelepel tijm (gedroogd)
- 3 takjes verse peterselie
- extra vierge olijfolie
Warm de oven voor op 220 graden. Snijd roosjes van de bloemkool. Snijd een ui in grove stukken, schil de pastinaak en snijd ook in grove stukken. Leg samen met de bloemkool in een ovenschaal en besprenkel met zout, peper, tijm en olijfolie.
Snijd de bovenkant van een hele bol knoflook eraf, besprenkel met olijfolie, zout en peper. Pak de bol in met aluminiumfolie en leg in de ovenschaal. Bak voor ongeveer 30 minuten in de oven totdat de bloemkool zacht is.
Leg wat bloemkoolroosjes apart. Doe de rest van de groenten in pan samen met het water, slagroom en bouillonblokje. Pers de knoflook een voor een uit z'n schil en voeg toe aan de soep. Pureer de soep met een staafmixer tot een gladde soep. Snijd verse peterselie fijn en roer door de soep.
Dien de soep op in een kom. Garneer met wat extra peterselie, extra vierge olijfolie, de bloemkoolroosjes en wat zwarte peper.
Calorieën: 280kcal | Koolhydraten: 16g | Eiwit: 5g