Ga terug
–+ servings
yoghurt met gebakken appel

Yoghurt met gebakken appel, kaneel en rozijnen

No ratings yet
De frisse yoghurt samen met de klassieke combinatie appel, kaneel en rozijnen komt namelijk behoorlijk dicht bij appeltaart in de buurt. Dit ontbijt is daarom een echt favorietje bij mij in de winter.
Voorbereidingstijd:5 minuten
Bereidingstijd:10 minuten
Totale tijd:15 minuten
Gang: Ontbijt
Keuken: Europees
Porties: 2 personen

Ingrediënten
 

  • 2 appels
  • 6 eetlepels Griekse yoghurt
  • 1 theelepel honing
  • 50 gram crunchy granola met noten
  • 5 gram amandelschaafsel
  • 50 gram rozijnen
  • 1 theelepel Ceylon kaneel

Instructies

  • Was en snijd de appels in kleine blokjes, week de rozijnen ondertussen in lauw water.
  • Zet een pan op het vuur en verwarm hierin de appel, honing, kaneel en rozijnen op middelhoog vuur totdat de appel zacht wordt.
  • In een koekenpan rooster je ondertussen het amandelschaafsel op laag vuur tot deze lichtbruin is.
  • Hierna gaan we het ontbijtje opmaken. Schep de Griekse yoghurt op een bord of in een kommetje en leg hier de gebakken appel samen de granola en het amandelschaafsel op. Drizzle hier eventueel nog wat honing overheen als je van zoet houdt.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @groen_fatsoen of tag #groenfatsoen!