Ga terug
+ servings
viral fetapasta

Viral fetapasta met paprika

Nog geen reviews
Probeer deze baked fetapasta met paprika en cherrytomaten! Een romige ovenschotel met feta en pasta, makkelijk en snel klaar in 30 minuten.
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Voorbereidingstijd:5 minuten
Bereidingstijd:30 minuten
Totale tijd:35 minuten
Hoeveelheid: 2 personen

Ingrediënten

  • 150 gram pasta
  • 3 puntpaprika's
  • 150 gram cherrytomaten
  • 1 blok feta
  • 2 takjes verse basilicum
  • 1 theelepel gedroogde tijm
  • 1 theelepel gedroogde peterselie
  • 3 teentjes knoflook
  • olijfolie
  • parmezaanse kaas
  • zout en peper

Handig om te hebben

Heb je dit recept als eens gemaakt?Laat weten hoe je het vond door een review te schrijven!

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de paprika’s in dunne en snijd vervolgens ook de knoflookteentjes in dunne plakken.
  • Leg het blok feta in het midden van de schaal en verdeel de knoflook, paprika en cherrytomaten eromheen. Besprenkel alles met olijfolie, tijm, peterselie, zout en peper.
  • Zet de schaal 30 minuten in de oven, tot de paprika’s zacht en licht gekaramelliseerd zijn en de feta smeuïg is.
  • Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Haal de schaal uit de oven, prak de feta met de tomaten tot een romige saus en meng de gekookte pasta erdoor. Snijd de basilicum fijn en roer deze door de saus.
  • Garneer met verse basilicum en parmezaanse kaas.

Tips & variaties

  • Voeg extra geroosterde pijnboompitten toe om dit gerecht helemaal af te maken
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @groen_fatsoen of tag #groenfatsoen!