- 150 gram basmatirijst
- 250 gram vers vegetarisch gehakt
- 150 gram wortel julliene
- 1/2 komkommer
- 2 stengels bosui
- 1 rode paprika
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 chilipeper
- 2 eetlepels goghujang
- 50 gram kimchi
- 3 eetlepel rijstazijn
- 1 eetlepel sojasaus
- 1 eetlepel sesamolie
- sesamzaad
Was de rijst totdat het water helder is. Kook de rijst in een rijstkoker of in een pan.
Verwijder de zaadlijsten met behulp van een lepel uit de komkommer en snijd in plakken. Doe in een kom samen met 2 eetlepels rijstazijn en een flinke snuf zout. Doe de wortel in een andere schaal en voeg hier 1 eetlepel rijstazijn, sesamolie en ook zout toe. Laat allebei intrekken.
Snijd de ui, knoflook, bosui, chilipeper en paprika. Verhit wat olie in een pan en doe in de pan, behalve het groene gedeelte van de bosui. Bak de groenten een aantal minuten totdat alles zacht is, voeg dan het verse vegetarische gehakt toe en bak kort mee. Voeg de gochujang en sojasaus toe en zet het vuur wat lager. Houd warm totdat de rijst gaar is.
Schep de rijst in een kom. Verdeel het gochujang gehakt, de ingelegde peen en komkommer. Garneer met kimchi, bosui en sesamzaad.
Calorieën: 520kcal | Koolhydraten: 50g | Eiwit: 22g