- 150 gram rijst
- 400 gram stevige tofu bijvoorbeeld van Vivera
- 200 gram bimi
- 3 eetlepels honing
- 2 eetlepels chilisaus
- 2 eetlepels sojasaus
- 1 eetlepel rijstazijn
- 2 eetlepels maizena
- 2 stengels bosui
- 2 teentjes knoflook fijngehakt
- 1 cm verse gember fijngehakt
- 1 eetlepel sesamzaad
- zout en peper
Kook de rijst volgens de verpakking.
Laat de tofu goed uitlekken, dep droog en snijd in blokjes. Bestrooi met 1 eetlepel maizena, zout en peper. Verhit een flinke scheut olie in een pan en bak de tofu rondom goudbruin en krokant.
Maak ondertussen de saus in een kommetje: honing, chilisaus, sojasaus, rijstazijn, 1 eetlepel maizena, knoflook en gember. Snijd de bosui en voeg het witte gedeelte samen met de marinade in de pan. Laat 2–3 minuten sudderen tot de saus dik en plakkerig wordt. Breng eventueel extra op smaak met zout en peper.
Grill de bimi in een grillpan met olie tot deze goudbruin en beetgaar is. Besprenkel met zout.
Verdeel de rijst, tofu en bimi over de kommen. Bestrooi met extra sesamzaad en bosui.
Calorieën: 460kcal | Koolhydraten: 50g | Eiwit: 25g