- 500 gram rabarber
- 150 gram tarwebloem
- 100 gram kristalsuiker
- 1 theelepel vanille extract
- 75 gram havermout
- 100 gram gezouten roomboter kamertemperatuur
- 40 gram amandelschaasel
- 1 eetlepel maïzena
- 2 theelepels kaneel
- 1 theelepel kardemom
Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de rabarber en snijd in kleine stukken. Verwijder de uiteindes en eventuele oneffenheden. Doe in de ovenschaal en meng met 50 gram suiker en de maïzena.
Meng bloem, 50 gram suiker, kaneel, kardemom en de vanille-extract in een kom. Voeg de zachte boter toe en kneed tot een kruimelig deeg. Meng de geschaafde amandelen en havermout hier doorheen.
Verdeel het kruimeldeeg over de rabarber en bak de crumble voor ongeveer 25 minuten in de oven, totdat deze goudbruin is en de rabarber zacht.
Serveer de crumble lauwwarm met Griekse yoghurt of vanille ijs.
Calorieën: 300kcal | Koolhydraten: 36g | Eiwit: 3g