- 1 blik pulled jackfruit
- 1 eetlepel tomatenpuree
- 1 theelepel komijn
- 1 theelepel gerookt paprikapoeder
- 1/2 theelepel cayennepeper
- 1/2 theelepel korianderzaad
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 4 kleine wraps
- 1 avocado
- 2 eetlepels tomatensalsa
- 2 stengels bosui
- verse koriander
- zout en peper
Voor de koolsla
- 400 gram rode kool
- 4 eetlepels yoghurt
- 1 eetlepel sriracha mayonaise
- 1 limoen
- 1 eetlepel azijn
- 1 theelepel gedroogde peterselie
- 1 stengel bosui
Verwarm de oven voor op 200 graden. Meng de koolsla met yoghurt, limoen, sriracha, azijn, peterselie en een snuf zout. Zet weg zodat de smaken goed kunnen intrekken.
Laat de jackfruit uitlekken en spoel goed om in een vergiet. Snipper een ui en knoflook en fruit in wat olie in een pan. Voeg dan de uitgelekte pulled jackfruit toe samen met tomatenpuree, komijn, paprikapoeder, cayennepeper, korianderzaad, zout en peper. Laat 10–15 minuten zachtjes bakken tot het zacht is. Voeg eventueel nog een scheutje water toe als de tomatensaus te dik is.
Pak een bakplaat bekleed met bakpapier. Vul de wraps voor de helft met de jackfruit en vouw dicht. Herhaal met alle wraps en leg op de bakplaat. Bak voor ongeveer 10 - 15 minuten in de oven totdat de wraps goudbruin en krokant zijn. Snijd ondertussen de avocado, bosui en koriander.
Haal de wraps uit de oven en vul de binnenkant aan met een flinke lepel koolsla. Leg op een mooi bord en verdeel de avocado, tomatensalsa, bosui en verse koriander.
Calorieën: 555kcal | Koolhydraten: 71g | Eiwit: 14g