Ga terug
+ servings
pizza met artisjok

Pizza met artisjok en spinazie

Nog geen reviews
Deze plaatpizza met artisjok en spinazie is fris, romig en klaar in 20 minuten. Ideaal als vegetarische maaltijd of snelle weekendpizza.
Gang: Borrelhapje, Hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Voorbereidingstijd:10 minuten
Bereidingstijd:20 minuten
Totale tijd:30 minuten
Hoeveelheid: 2 personen

Ingrediënten

  • 1 rol pizzadeeg
  • 200 gram creme fraiche
  • 1 teentje knoflook
  • 1 theelepel Provençaalse kruiden
  • zout en peper
  • 1 bol buffelmozzarella
  • 75 gram feta
  • 50 gram parmezaanse kaas
  • 200 gram babyspinazie
  • 150 gram gemarineerde artisjokharten

Handig om te hebben

Heb je dit recept als eens gemaakt?Laat weten hoe je het vond door een review te schrijven!

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden en rol het pizzadeeg uit op een bakplaat.
  • Doe de creme fraiche in een kom en pers hier de knoflook bovenuit. Voeg de Provençaalse kruiden, zout en peper toe en roer alles goed door elkaar. Smeer de creme fraiche op het deeg en rasp de helft van de parmezaanse kaas over de pizza. Doe voor 5 minuten in de oven.
  • Doe ondertussen wat olie in een pan en laat de spinazie slinken. Laat de artisjokharten uitlekken. Haal het voorgebakken deeg uit de oven en verkruimel de feta en scheur de mozzarella over de pizza. Verdeel de artisjokharten en spinazie over de pizza samen met nog wat extra peper. Doe nog voor ongeveer 15 minuten in de oven, totdat deze goudbruin is.
  • Haal de pizza uit de oven en garneer met extra parmezaanse kaas.

Voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 710kcal | Koolhydraten: 53g | Eiwit: 25g
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @groen_fatsoen of tag #groenfatsoen!