- 1 rol pizzadeeg
- 200 gram creme fraiche
- 1 teentje knoflook
- 1 theelepel Provençaalse kruiden
- zout en peper
- 1 bol buffelmozzarella
- 75 gram feta
- 50 gram parmezaanse kaas
- 200 gram babyspinazie
- 150 gram gemarineerde artisjokharten
Verwarm de oven voor op 200 graden en rol het pizzadeeg uit op een bakplaat.
Doe de creme fraiche in een kom en pers hier de knoflook bovenuit. Voeg de Provençaalse kruiden, zout en peper toe en roer alles goed door elkaar. Smeer de creme fraiche op het deeg en rasp de helft van de parmezaanse kaas over de pizza. Doe voor 5 minuten in de oven.
Doe ondertussen wat olie in een pan en laat de spinazie slinken. Laat de artisjokharten uitlekken. Haal het voorgebakken deeg uit de oven en verkruimel de feta en scheur de mozzarella over de pizza. Verdeel de artisjokharten en spinazie over de pizza samen met nog wat extra peper. Doe nog voor ongeveer 15 minuten in de oven, totdat deze goudbruin is.
Haal de pizza uit de oven en garneer met extra parmezaanse kaas.
Calorieën: 710kcal | Koolhydraten: 53g | Eiwit: 25g