- 4 pita broodjes (zelfgemaakt)
- 1/2 granaatappel
- 150 gram cherrytomaatjes
- 1 theelepel peterselie (gedroogd)
Voor de feta dip
- 250 gram feta
- 1 eetlepel extra vierge olijfolie
- scheutje melk
- 3 takjes peterselie (vers)
- 3 takjes munt (vers)
- 1/2 citroen
- 1 teentje knoflook
- 1 theelepel chilivlokken
- zout & peper
Voor de oesterzwam shoarma
- 250 gram oesterzwammen
- 1 theelepel kurkuma
- 1 theelepel chilivlokken
- 1 theelepel komijn
- 1 theelepel knoflookpoeder
- 1 theelepel uienpoeder
- 2 theelepels gerookt paprikapoeder
- 1 theelepel peterselie (gedroogd)
Verwarm de oven voor op 200 graden. Doe de cherrytomaatjes in een ovenschaal samen met wat olijfolie, zout, peper en peterselie. Doe voor ongeveer 15 á 20 minuten in de oven, totdat de tomaatjes zijn gepoft.
Maak de fetadip door alle ingrediënten in de keukenmachine te doen. Pureer tot een gladde saus, voeg eventueel steeds wat extra olie of een scheutje melk toe om de saus glad te krijgen.
Maak een pan warm met olie. Scheur de oesterzwammen ondertussen in dunne repen. Bak de oesterzwammen knapperig met de kruiden.
Haal de pitjes uit de granaatappel en verwarm de pitabroodjes.
Smeer de fetadip over een mooi bord. Leg hier de oesterzwam shoarma op en garneer met de tomaatjes, granaatappelpitjes en eventueel nog wat extra munt en peterselie. Serveer met de pitabroodjes.
- Extra lekker met zelfgemaakte pitabroodjes
Calorieën: 806kcal | Koolhydraten: 74g | Eiwit: 32g