Breng een pan water aan de kook. Bereid de parelcouscous zoals beschreven op de verpakking en giet hierna af.
Snijd de venkel in dunne ringen. Warm de grillpan alvast op, doe een laagje olie in de grillpan. Grill de venkel samen met de peulen op hoog vuur en breng op smaak met zout en peper. Zet apart zodra de groenten zacht en gekarameliseerd zijn.
Snijd de perziken in partjes. Zet het vuur wat zachter en doe in de warme grillpan. Grill tot er lichte streepjes ontstaan en draai regelmatig om. Snijd ondertussen de halloumi in repen. Voeg de halloumi bij de perzik in de pan en grill tot deze ook lichte streepjes heeft. Besprenkel het geheel met honing en chilivlokken.
Snijd de zongedroogde tomaten, kappertjes en munt. Doe de parelcouscous in een schaal samen met een scheutje olie van de zongedroogde tomaten, mosterd, sap van een citroen, munt, oregano en peterselie. Hussel alles goed door en voeg de zongedroogde tomaten, venkel, peultjes en kappertjes toe. Garneer de salade met de perzik, halloumi en fijngehakte pistachenoten.