Laat een blik maïs uitlekken. Pel en snipper de rode ui en snijd de tomaten fijn.
Verhit wat olie in een koekenpan en bak de jackfruit kort krokant en zacht. Voeg dan de tomatenpuree samen toe met komijnpoeder, paprikapoeder, korianderzaad, chilipoeder, zout en peper. Bak op zacht vuur 10–12 minuten tot de jackfruit zacht is en licht krokant aan de randjes. Trek eventueel nog wat extra uit elkaar met een vork.
Halveer de avocado's en prak samen met de helft van de rode ui en tomatenblokjes, sap van een halve limoen, zout en peper.
Hak de peterselie fijn. Meng de andere helft van de tomatenblokjes met de rode ui, sap van een halve limoen, peper en zout.
Meng de slamix met 1 theelepel azijn en olijfolie. Verdeel over de boden samen met de jackfruit, mais, salsa, guacamole, zure room en tacochips. Garneer met extra jalapeno's als je dat lekker vindt.