Ga terug
+ servings
mexicaanse salade

Mexicaanse salade met pulled jackfruit

Nog geen reviews
Op zoek naar een vegetarische Mexicaanse salade met pulled jackfruit? Dit frisse jackfruit recept met avocado, maïs en salsa is ideaal voor een lichte lunch of zomers diner.
Gang: Hoofdgerecht, Salade
Keuken: Mexicaans
Voorbereidingstijd:5 minuten
Bereidingstijd:25 minuten
Totale tijd:30 minuten
Hoeveelheid: 2 personen

Ingrediënten

  • 550 gram blik pulled jackfruit Fairtrade Original
  • 100 gram maïs
  • 2 romatomaten
  • 100 gram kropsla melange
  • 2 avocado's
  • 1 rode ui
  • 2 eetlepels zure room
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • handje tacochips
  • 1 limoen
  • 2 takjes verse peterselie
  • 1 bosui
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • ½ theelepel gemalen koriander
  • ¼ theelepel chilipoeder
  • ingemaakte jalapeño
  • 1 theelepel wittewijn azijn
  • zout en peper
Heb je dit recept als eens gemaakt?Laat weten hoe je het vond door een review te schrijven!

Instructies

  • Laat een blik maïs uitlekken. Pel en snipper de rode ui en snijd de tomaten fijn.
  • Verhit wat olie in een koekenpan en bak de jackfruit kort krokant en zacht. Voeg dan de tomatenpuree samen toe met komijnpoeder, paprikapoeder, korianderzaad, chilipoeder, zout en peper. Bak op zacht vuur 10–12 minuten tot de jackfruit zacht is en licht krokant aan de randjes. Trek eventueel nog wat extra uit elkaar met een vork.
  • Halveer de avocado's en prak samen met de helft van de rode ui en tomatenblokjes, sap van een halve limoen, zout en peper.
  • Hak de peterselie fijn. Meng de andere helft van de tomatenblokjes met de rode ui, sap van een halve limoen, peper en zout.
  • Meng de slamix met 1 theelepel azijn en olijfolie. Verdeel over de boden samen met de jackfruit, mais, salsa, guacamole, zure room en tacochips. Garneer met extra jalapeno's als je dat lekker vindt.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @groen_fatsoen of tag #groenfatsoen!