- 225 gram halloumi
- 1 courgette
- 4 flatbreads kant-en-klaar of zelfgemaakt
Voor de tzatziki
- ½ komkommer
- 150 gram Griekse yoghurt
- bosje verse dille
- 1 teentje knoflook
- 1 eetlepel olijfolie extra vierge
- ½ citroen
- zout en peper
Voor de salade
- 2 romatomaten
- ½ komkommer
- 1 rode ui
- 120 g kalamata olijven
- 1 eetlepel rode wijnazijn
- 1 eetlepel olijfolie extra vierge
- ½ citroen
- 3 takjes verse oregano
- zout en peper
Snijd de tomaten, komkommer en rode ui in kleine stukjes. Halveer de olijven. Meng met wijnazijn, olijfolie, fijngesneden oregano, sap van een halve citroen, zout en peper. Laat even staan zodat de smaken intrekken.
Snijd de halloumi en courgette in grote blokken. Rijg ze om en om aan spiesjes, besmeer met wat olijfolie. Gril 6–8 minuten op de BBQ of in een grillpan tot de spiezen goudbruin en licht krokant zijn.
Rasp de komkommer en knijp het vocht hier goed uit. Meng met de yoghurt, geperste knoflook, fijngehakte dille, olijfolie, citroensap en zout en peper.
Verwarm de flatbreads kort in de grillpan of op de BBQ. Serveer de spiesjes met een flinke lepel tzatziki, de salade en flatbread ernaast.
Calorieën: 713kcal | Koolhydraten: 46g | Eiwit: 39g