Ga terug
+ servings
gyoza salade

Gyoza salade met sugarsnaps en pindadressing

Nog geen reviews
Probeer deze frisse dumpling salade met sugarsnaps en romige pindadressing. Een makkelijk en smaakvol gerecht, perfect als lichte lunch of diner.
Gang: Salade
Keuken: Aziatisch
Voorbereidingstijd:5 minuten
Bereidingstijd:20 minuten
Totale tijd:25 minuten
Hoeveelheid: 2 personen

Ingrediënten

  • 300 gram vegetarische qyoza's
  • 150 gram wortel julienne
  • 1 komkommer
  • 250 gram sugarsnaps
  • 3 stengels lente ui
  • 2 eetlepel 100% pindakaas met stukjes
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 1 eetlepel sesamolie
  • 1/2 eetlepel zwarte azijn of rijstazijn
  • 1 limoen
  • 1 theelepel chilivlokken
  • 1 teentje knoflook
  • stukje gember
  • bosje verse koriander
  • zout en peper
  • sesamzaad

Handig om te hebben

Heb je dit recept als eens gemaakt?Laat weten hoe je het vond door een review te schrijven!

Instructies

  • Meng in een kommetje de pindakaas, limoen, sesamolie, sojasaus en azijn. Rasp een stukje verse gember en voeg toe aan de saus. Meng tot een mooie gladde dressing, dun eventueel nog iets verder uit als de saus te dik blijft.
  • Kneus de komkommer en snijd en schuine, grove stukken. Snijd de bosui in dunne ringetjes en hak de koriander fijn. Meng alles in een grote schaal samen met de peen.
  • Maak een koekenpan met een klein scheutje olie warm. Wok de sugarsnaps tot deze zacht zijn. Pers een teentje knoflook fijn en bak nog kort mee samen met zout, peper en chilivlokken.
  • Verhit wat neutrale olie in een pan. Bak de gyoza's knapperig op middelhoog vuur, bak aan alle kanten totdat deze lichtbruin zijn. Zet het vuur zacht, voeg een klein scheutje water toe en doe een deksel op de pan. Laat de gyoza's nog kort stomen in de pan totdat al het water verdampt is.
  • Voeg de sugarsnaps en gyoza's toe aan de schaal. Meng de salade goed door samen met de dressing. Verdeel de salade over de borden en bestrooi met sesamzaad en eventueel nog wat extra koriander en bosui.

Tips & variaties

  • Ook lekker met extra gehakte pinda's

Voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 588kcal | Koolhydraten: 60g | Eiwit: 22g
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @groen_fatsoen of tag #groenfatsoen!