Ga terug
+ servings
griekse pastasalade

Griekse pastasalade met feta

Nog geen reviews
Deze Griekse pastasalade met feta is jouw nieuwe zomerse favoriet. Makkelijk, fris en vullend: perfect als lunch, bijgerecht of snelle avondmaaltijd.
Gang: Hoofdgerecht, Salade
Keuken: Grieks, Italiaans
Voorbereidingstijd:5 minuten
Bereidingstijd:35 minuten
Totale tijd:40 minuten
Hoeveelheid: 2 personen

Ingrediënten

  • 200 gram pasta
  • 200 gram cherrytomaten
  • 1/2 komkommer
  • 1/2 courgette
  • 1 puntpaprika
  • 75 gram feta
  • 5 zongedroogde tomaten
  • 120 gram kalamata olijven
  • 2 stuks rode ui
  • 2 stengels bosui
  • 15 gram verse dille
  • 3 takjes verse oregano
  • 1 citroen
  • 2 eetlepels extra vierge olijfolie
  • 1 eetlepel rode wijnazijn
  • pompoenpitten
  • zout en peper
Heb je dit recept als eens gemaakt?Laat weten hoe je het vond door een review te schrijven!

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de cherrytomaten doormidden, de courgette in blokjes, de puntpaprika in reepjes en de rode ui in parten. Leg alles op een bakplaat, besprenkel met olijfolie, wat zout en peper en rooster zo’n 20–25 minuten tot de groenten zacht en licht gekarameliseerd zijn. Laat ze daarna afkoelen.
  • Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking in ruim gezouten water. Giet af, spoel kort met koud water en laat goed uitlekken.
  • Klop in een kommetje de olijfolie, sap van een citroen, rode wijnazijn, wat peper en zout los. Giet dit over de salade en meng alles goed door elkaar.
  • Snijd de komkommer in kleine blokjes, de bosui in ringen en de zongedroogde tomaten in reepjes. Hak de dille en oregano fijn. Verkruimel de feta grof. Meng in een grote schaal de gekookte pasta met de afgekoelde geroosterde groenten, komkommer, olijven, zongedroogde tomaten, bosui, dressing, kruiden en feta. Garneer met de pompoenpitten.

Voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 540kcal | Koolhydraten: 45g | Eiwit: 14g
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @groen_fatsoen of tag #groenfatsoen!