- 200 gram pasta
- 200 gram cherrytomaten
- 1/2 komkommer
- 1/2 courgette
- 1 puntpaprika
- 75 gram feta
- 5 zongedroogde tomaten
- 120 gram kalamata olijven
- 2 stuks rode ui
- 2 stengels bosui
- 15 gram verse dille
- 3 takjes verse oregano
- 1 citroen
- 2 eetlepels extra vierge olijfolie
- 1 eetlepel rode wijnazijn
- pompoenpitten
- zout en peper
Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de cherrytomaten doormidden, de courgette in blokjes, de puntpaprika in reepjes en de rode ui in parten. Leg alles op een bakplaat, besprenkel met olijfolie, wat zout en peper en rooster zo’n 20–25 minuten tot de groenten zacht en licht gekarameliseerd zijn. Laat ze daarna afkoelen.
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking in ruim gezouten water. Giet af, spoel kort met koud water en laat goed uitlekken.
Klop in een kommetje de olijfolie, sap van een citroen, rode wijnazijn, wat peper en zout los. Giet dit over de salade en meng alles goed door elkaar.
Snijd de komkommer in kleine blokjes, de bosui in ringen en de zongedroogde tomaten in reepjes. Hak de dille en oregano fijn. Verkruimel de feta grof. Meng in een grote schaal de gekookte pasta met de afgekoelde geroosterde groenten, komkommer, olijven, zongedroogde tomaten, bosui, dressing, kruiden en feta. Garneer met de pompoenpitten.
Calorieën: 540kcal | Koolhydraten: 45g | Eiwit: 14g