Ga terug
+ servings
griekse orzo salade

Griekse orzo salade met feta

Nog geen reviews
Zin in een frisse maaltijd? Probeer deze Griekse orzo salade met feta, biet, olijven en een mosterd vinaigrette. Lekker als lunch, bijgerecht of avondeten.
Gang: Hoofdgerecht, Salade
Keuken: Grieks, Mediterraan
Voorbereidingstijd:5 minuten
Bereidingstijd:35 minuten
Totale tijd:40 minuten
Hoeveelheid: 2 personen

Ingrediënten

  • 150 gram orzo
  • 2 stuks Griekse rondo Garden Gourmet
  • 125 gram cherrytomaatjes
  • 1 bosje verse dille
  • 2 takjes verse munt
  • 100 gram gemarineerde groene olijven
  • 1 rode ui
  • 0,5 komkommer
  • 150 gram feta
  • 3 gekookte rode bieten
  • 30 gram salade pittenmix
  • 1 citroen
  • 1 theelepel grove mosterd
  • 2 eetlepels extra vierge olijfolie
  • 1 eetlepel azijn
  • 1 blokje groentebouillon
Heb je dit recept als eens gemaakt?Laat weten hoe je het vond door een review te schrijven!

Instructies

  • Kook de orzo met een blokje groentebouillon volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat afkoelen.
  • Snijd ondertussen de rode ui, komkommer, tomaatjes, olijven, bieten en feta in kleine stukjes. Hak ook meteen de dille en munt fijn.
  • Klop een vinaigrette van olijfolie, citroensap, azijn, mosterd en wat zout en peper.
  • Bak de Griekse rondo's goudbruin in een koekenpan met wat olie.
  • Meng de orzo met de dressing en voeg de cherrytomaatjes, komkommer, rode ui, olijven, bieten, munt en dille toe. Schep de feta en de pittenmix erdoorheen en garneer met extra dille en citroenrasp. Dien de salade op samen met de Griekse rondo.

Voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 869kcal | Koolhydraten: 66g | Eiwit: 32g
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @groen_fatsoen of tag #groenfatsoen!