- 400 gram verse gnocchi
- 1/2 courgette in halve plakjes
- 200 gram verse spinazie
- 150 gram tuinbonen diepvries
- 150 milliliter slagroom
- 1 citroen biologisch
- 2 teentjes knoflook
- 2 sjalotjes
- 1 theelepel groene pesto
- 1/2 groentebouillonblokje
- klontje roomboter
- verse peterselie
- zout en peper
- parmezaanse kaas
Snijd de sjalotjes en knoflook fijn. Verhit in een pan wat boter en fruit de sjalotjes en knoflook glazig. Snijd de courgette in kleine blokjes en bak een paar minuten mee. Doe daarna de tuinbonen en spinazie erbij. Laat de spinazie slinken.
Kook ondertussen de gnocchi volgens de verpakking en bak ze daarna in een koekenpan in wat roomboter goudbruin in de pan.
Voeg de slagroom, pesto, bouillon, citroenrasp en citroensap toe. Laat even pruttelen tot het een romige saus is. Hak de peterselie fijn en breng op smaak met zout en peper.
Schep de saus op een diep bord en leg hier de gebakken gnocchi op. Garneer met parmezaanse kaas en extrapeterselie.
Calorieën: 580kcal | Koolhydraten: 55g | Eiwit: 20g