Ga terug
+ servings
gevulde pastaschelpen

Gevulde pastaschelpen met ricotta en spinazie

Nog geen reviews
Gevulde pastaschelpen met ricotta en spinazie: een heerlijke, klassieke combinatie van zachte ricotta, spinazie en een rijke tomatensaus.
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Voorbereidingstijd:5 minuten
Bereidingstijd:20 minuten
Oventijd:15 minuten
Totale tijd:40 minuten
Hoeveelheid: 4 personen

Ingrediënten

  • 250 gram pastaschelpen De Cecco Conchiglioni rigati nr 126
  • 600 gram verse spinazie
  • 425 ml Mutti Passata basilicum
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 citroen biologisch
  • 1 bol mozzarella
  • 250 gram ricotta
  • bosje verse basilicum
  • 15 gram pijnboompitjes
  • parmezaanse kaas
  • 1 theelepel chilivlokken
  • zout en peper

Handig om te hebben

Heb je dit recept als eens gemaakt?Laat weten hoe je het vond door een review te schrijven!

Instructies

  • Kook de pasta gaar in ruim gezouten water. Giet af zodra deze beetgaar zijn.
  • Snijd ondertussen de ui en knoflook. Fruit dit aan in een grote pan met wat olijfolie. Voeg vervolgens de spinazie toe en laat goed slinken, breng op smaak met zout en peper. Doe de spinazie in een zeef en druk al het overtollige vocht eruit.
  • Verwarm de oven voor op 230 graden. Doe de ricotta in een schaal samen met de rasp van een citroen en het sap van een halve citroen. Voeg de spinazie toe en roer goed door.
  • Pak een ovenschaal en schenk hier een laag passata in. Leg hier de pastaschelpen in, verdeel eventueel over 2 ovenschalen als het niet goed past. Vul de pastaschelpen met het spinazie-ricotta mengsel. Scheur wat mozzarella en verse basilicum over de pasta en maak af met wat parmezaanse kaas en chilivlokken. Bak de pasta ongeveer een kwartier in de oven totdat de kaas is gesmolten.
  • Rooster ondertussen de pijnboompitten in een droge pan. Dien de pasta op en garneer met de pijnboompitjes, verse basilicum en extra parmezaanse kaas.

Voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 563kcal | Koolhydraten: 62g | Eiwit: 26g
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @groen_fatsoen of tag #groenfatsoen!