- 5 teentjes knoflook
- 1 chilipeper
- 1 ui
- 5 romatomaten
- 2 eetlepels bruschetta kruiden
- 295 gram gegrilde paprika (uit pot)
- 200 gram crème fraîche
- 1 blokje groentebouillon
- 2 takjes basilicum (vers)
- 30 gram parmezaanse kaas
- Zout en peper
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Snijd ondertussen de ui in grove stukken en doe in een ovenschaal samen met de tomaten. Doe hier de teentjes knoflook met schil en al bij. Zo kan de knoflook karameliseren. Besprenkel wat olijfolie en zout en peper over de groenten en doe voor 30 minuten in de oven, tot de tomaat is gebarsten.
Snijd in de tussentijd de chilipeper en gegrilde paprika's fijn.
Haal de groenten uit de oven, knijp de knoflook uit de schil en doe alles in een pan samen met de bruschetta kruiden en chilipeper. Voeg hier de gegrilde paprika bij en laat pruttelen voor ongeveer 5 minuten.
Voeg het bouillonblokje bij de groenten samen met de crème fraîche. Snijd de basilicum fijn en voeg samen met 200 milliliter water toe aan de soep. Laat ongeveer 5 minuten koken op laag vuur.
Haal de soep van het vuur en pureer tot een gladde soep met een staafmixer.
Dien de soep op in een diep bord met wat sneetjes stokbrood. Rasp de parmezaanse kaas over de soep. Eet smakelijk!
Calorieën: 126kcal | Koolhydraten: 10g | Eiwit: 4.3g