- 1 rol flammkuchen deeg
- 500 gram voorgekookte bietjes
- 2 zoete aardappel (medium)
- 125 gram créme fraîche
- 1 eetlepel groene pesto
- 100 gram halloumi
- 2 takjes verse bladpeterselie
- 1 theelepel oregano
- pompoenpitten
- zout en peper
Warm de oven voor op 200 graden. Schil de zoete aardappels en snijd in dunne plakken met een mandouline. Doe hetzelfde met de bietjes. Rol het flammkuchen deeg uit op een bakplaat.
Maak een saus van de crème fraîche, pesto, oregano, zout en peper. Smeer uit over de flammkuchen. Leg hier de biet en zoete aardappel om om een mooi patroon te creëren. Rasp de halloumi hier overheen en besmeer de rand eventueel nog met olie en kruiden. Doe voor ongeveer 15 - 20 minuten in de oven tot het deeg goudbruin is.
Hak de peterselie fijn en verdeel samen met de pompoenpitten over de flammkuchen.
Calorieën: 650kcal | Koolhydraten: 75g | Eiwit: 21g