Ga terug
+ servings
flammkuchen met biet

Flammkuchen met rode biet, zoete aardappel en geraspte halloumi

Nog geen reviews
Als je zin hebt in iets dat net wat anders is dan de standaard pizza of hartige taart, dan is deze flammkuchen met biet, zoete aardappel en geraspte halloumi een echte aanrader.
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Europees
Voorbereidingstijd:10 minuten
Bereidingstijd:20 minuten
Totale tijd:30 minuten
Hoeveelheid: 2 personen

Ingrediënten

  • 1 rol flammkuchen deeg
  • 500 gram voorgekookte bietjes
  • 2 zoete aardappel (medium)
  • 125 gram créme fraîche
  • 1 eetlepel groene pesto
  • 100 gram halloumi
  • 2 takjes verse bladpeterselie
  • 1 theelepel oregano
  • pompoenpitten
  • zout en peper

Handig om te hebben

Heb je dit recept als eens gemaakt?Laat weten hoe je het vond door een review te schrijven!

Instructies

  • Warm de oven voor op 200 graden. Schil de zoete aardappels en snijd in dunne plakken met een mandouline. Doe hetzelfde met de bietjes. Rol het flammkuchen deeg uit op een bakplaat.
  • Maak een saus van de crème fraîche, pesto, oregano, zout en peper. Smeer uit over de flammkuchen. Leg hier de biet en zoete aardappel om om een mooi patroon te creëren. Rasp de halloumi hier overheen en besmeer de rand eventueel nog met olie en kruiden. Doe voor ongeveer 15 - 20 minuten in de oven tot het deeg goudbruin is.
  • Hak de peterselie fijn en verdeel samen met de pompoenpitten over de flammkuchen.

Voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 650kcal | Koolhydraten: 75g | Eiwit: 21g
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @groen_fatsoen of tag #groenfatsoen!