Ga terug
+ servings
champignonburger

Champignonburger met gegrilde groenten

Nog geen reviews
Probeer dit champignonburger recept met gegrilde groenten, pesto en parmezaanflakes. Een smaakvolle vegetarische burger op een Italiaanse bol.
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Voorbereidingstijd:5 minuten
Bereidingstijd:35 minuten
Totale tijd:40 minuten
Hoeveelheid: 4 personen

Ingrediënten

  • 4 champignonburgers
  • 4 Italiaanse bollen
  • 85 gram veldsla
  • 1 courgette
  • 2 zoete puntpaprika’s
  • 1 aubergine
  • 80 gram parmezaanflakes
  • 1 eetlepel verse groene pesto
  • 3 eetlepels mayonaise
  • 1 eetlepel olijfolie extra vierge
  • peper en zout

Handig om te hebben

Heb je dit recept als eens gemaakt?Laat weten hoe je het vond door een review te schrijven!

Instructies

  • Verwarm de grillpan en snijd de courgette, aubergine en paprika in plakken. Besprenkel met olijfolie, zout en peper. Rooster de groenten op hoog vuur totdat ze zacht en licht gekarameliseerd zijn.
  • Bak de champignonburgers in een koekenpan met een scheutje olie volgens de aanwijzingen op de verpakking, meestal zo’n 4–5 minuten per kant tot ze mooi goudbruin zijn.
  • Meng de mayonaise met de pesto, zout en peper tot een pestomayo. Doe de veldsla in een kom en mix met olijfolie, zout en peper. Hussel goed door.
  • Rooster de Italiaanse bollen kort in de oven.
  • Besmeer de onderkant van elk broodje met pestomayonaise, leg hier de hamburger, veldsla, gegrilde groenten en een handje parmezaanflakes op. Dek af met de bovenkant van het broodje en serveer direct. Garneer met gebakken aardappeltjes en de overige gegrilde groenten.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @groen_fatsoen of tag #groenfatsoen!