Verwarm de oven voor op 220 graden. Snijd de paprika in dunne plakken en haal de uiteinden van de sperziebonen. Doe samen met de cherrytomaten in een ovenschaal en besprenkel rijkelijk met wat olijfolie, zout en peper. Bak in de oven voor ongeveer 30 minuten tot de groenten zacht zijn.
Maak ondertussen de hummus. Doe de uitgelekte kikkererwten, tuinerwten, tahini, sap van een halve citroen, zout, peper, knoflookpoeder, een flinke scheut extra vierge olijfolie en 1 eetlepel dukkah in de keukenmachine. Voeg eventueel extra olijfolie, tahin of een scheutje water toe als de hummus te dik blijft om zo tot een gladde hummus te pureren.
Kook de bulgur volgens de gebruiksaanwijzing in water met een bouillonblokje.
Snijd de halloumi in plakken en grill in een droge grillpan. Draai regelmatig om totdat je streepjes op de halloumi krijgt. Zet het vuur uit en besprenkel met honing en chilivlokken.
Bouw de salade op. Smeer een dikke laag van de erwtenhummus op een bord, leg daar de bulgur, gegrilde groenten, halloumi en granaatappelpitjes op. Maak af met nog een beetje extra vierge olijfolie en dukkah.