Je kan mij altijd wakker maken voor een lekker stukje gegrilde halloumi. Sinds ik vegetariër ben, ben ik deze kaas zeer gaan waarderen. Het geeft een lekker zoutige smaak aan gerechten. In de zomer eet ik graag salades van verschillende soorten graan, dit keer was parelcouscous aan de beurt. Deze couscous is in tegenstelling tot gewone couscous veel grover waardoor het een fijne bite geeft aan je salade.
Dit heb je nodig voor de parelcouscous salade:
- 300 gram parelcouscous
- 225 gram halloumi
- 100 gram granaatappelpitjes uit de koeling
- handje pecannoten
- 250 gram snoeptomaatjes
- 1 komkommer
- 1 rode ui
- 1 eetlepel balsamico azijn
- 1 eetlepel extra vierge olijfolie
- 1 theelepel mosterd
- 1 theelepel honing
- zout en peper
- handje verse munt
Zo maak je de salade:
- Bereid de parelcouscous volgens de verpakking, spoel vervolgens af onder koud water en laat vervolgens afkoelen.
- Snijd de rode ui en dunne ringen. Voeg deze toe aan een schaal en laat marineren en een laagje balsamico azijn. Snijd vervolgens de tomaatjes en komkommer in blokjes.
- Maak de dressing door een scheut balsamico azijn, olijfolie, mosterd, honing en zout en peper met elkaar te mengen.
- Snijd de verse munt fijn en de halloumi in plakjes. Grill de halloumi in een grillpan of onder de contactgril. Tip: doe een laagje bakpapier tussen de contactgrill)
- Voeg ondertussen de parelcouscous bij de ui in de schaal samen met de tomaat, komkommer, munt en granaatappel. Hak de pecannoten fijn en schep door de salade samen met de dressing.
- Serveer met de gegrilde halloumi. Eet smakelijk!
Bekijk al mijn groene recepten voor nog meer inspiratie. Ben je aan de slag gegaan met dit recept? Deel het op Instagram en tag mij: @groen_fatsoen. Dat vind ik super leuk om te zien!
Geef een reactie