• Over mij
  • Contact
  • Blog
  • Nav Social Icons

  • Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst
  • Home
  • Kamerplanten
  • Recepten
    • Recepten per gerecht
    • Recepten per keuken
  • Lifestyle
  • Alle blogs
  • Contact
  • Over mij
  • Mobile Menu Widgets

    Connect

    Search

Groen Fatsoen

Groen Fatsoen

Vegetarische recepten, kamerplanten en lifestyle

  • Home
  • Kamerplanten
    • Verzorging
    • Tips en inspiratie
    • Plagen en problemen
  • Lifestyle
  • Alle recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Taart en gebak
  • Gerechten
    • Hartige taart
    • Orzo
    • Pasta
    • Salade
    • Soep
  • Keuken
    • Aziatisch
    • Italiaans
    • Indiaas
    • Mediterraans
    • Mexicaans
    • Midden-Oosters
Home » Parelcouscous met halloumi en granaatappelpitjes

Parelcouscous met halloumi en granaatappelpitjes

18 september 2021

parelcouscous

Je kan mij altijd wakker maken voor een lekker stukje gegrilde halloumi. Sinds ik vegetariër ben, ben ik deze kaas zeer gaan waarderen. Het geeft een lekker zoutige smaak aan gerechten. In de zomer eet ik graag salades van verschillende soorten graan, dit keer was parelcouscous aan de beurt. Deze couscous is in tegenstelling tot gewone couscous veel grover waardoor het een fijne bite geeft aan je salade.

Dit heb je nodig voor de parelcouscous salade:

  • 300 gram parelcouscous
  • 225 gram halloumi
  • 100 gram granaatappelpitjes uit de koeling
  • handje pecannoten
  • 250 gram snoeptomaatjes
  • 1 komkommer
  • 1 rode ui
  • 1 eetlepel balsamico azijn
  • 1 eetlepel extra vierge olijfolie
  • 1 theelepel mosterd
  • 1 theelepel honing
  • zout en peper
  • handje verse munt

Zo maak je de salade:

  1. Bereid de parelcouscous volgens de verpakking, spoel vervolgens af onder koud water en laat vervolgens afkoelen.
  2. Snijd de rode ui en dunne ringen. Voeg deze toe aan een schaal en laat marineren en een laagje balsamico azijn. Snijd vervolgens de tomaatjes en komkommer in blokjes.
  3. Maak de dressing door een scheut balsamico azijn, olijfolie, mosterd, honing en zout en peper met elkaar te mengen.
  4. Snijd de verse munt fijn en de halloumi in plakjes. Grill de halloumi in een grillpan of onder de contactgril. Tip: doe een laagje bakpapier tussen de contactgrill)
  5. Voeg ondertussen de parelcouscous bij de ui in de schaal samen met de tomaat, komkommer, munt en granaatappel. Hak de pecannoten fijn en schep door de salade samen met de dressing.
  6. Serveer met de gegrilde halloumi. Eet smakelijk!

Bekijk al mijn groene recepten voor nog meer inspiratie. Ben je aan de slag gegaan met dit recept? Deel het op Instagram en tag mij: @groen_fatsoen. Dat vind ik super leuk om te zien!

· In: Avondeten, Vegetarische recepten · Tagged: Couscous, halloumi, Midden-Oosters, Salade

Over Groen Fatsoen

Wat leuk dat je er bent! Ik ben Isabelle, een échte planten- en foodlover. Op Groen Fatsoen lees je van alles over kamerplanten, lifestyle en lekker eten.

Dit vind je vast ook leuk

pita met oesterzwam shoarmaPita met oesterzwam shoarma en fetadip
parelcouscous met halloumiParelcouscous met halloumi, gegrilde nectarine en pistache
vegetarische caesar saladeVegetarische Caesar salade met krokante kip

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardering recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Next Post >

Help, ik heb last van rouwvliegjes in mijn plant! Wat nu?

Primaire Sidebar

Ontmoet Isabelle

Ontmoet Isabelle
hi!

Wat leuk dat je er bent! Ik ben Isabelle, een échte planten- en foodlover. Op Groen Fatsoen lees je van alles over kamerplanten, lifestyle en lekker eten.

Lees meer

zoeken

Ad

Connect

Featured Posts

philodendron melanochrysum

Hoe verzorg ik de Philodendron Melanochrysum?

couscous met harissa aubergine

Couscous met gegrilde harissa aubergine

monstera monkey mask verzorging

Hoe verzorg ik de Monstera Monkey Mask?

Follow Along

@groen_fatsoen

BOUW SAMEN MET MIJ EEN IKEA GREENHOUSE CABINET TER BOUW SAMEN MET MIJ EEN IKEA GREENHOUSE CABINET TERRARIUM pt. 4🌱🦎🌟 Tijd voor het leukste deel: de planten kunnen erin 💗 Yay eindelijk is het af, wil je ook aan de slag? Je leest het stappenplan rustig na op mijn blog. Nu, ongeveer een maand later, ziet het terrarium er al weer zo anders uit. Hebben jullie zin om binnenkort een update te zien? Let me know ☀️

#urbanjungle #plantjes # #plantsplantsplants #plantfluencer #plantlove #plantmom #planteninhuis #houseplantclub #plantsprovidesmiling #plantsmakepeoplehappy #kamerplantenliefde #kamerplantenverzorgen #kamerplanten #houseplantcollector #rareplantsofinstagram #bohostyle #bohointeriors #bohemianliving #bohemianhome #plantinspiration #plantinspo #plantdecor #plantdecoration #ikeagreenhousecabinet #ikeagreenhouseclub #ikeagreenhouse #greenhouselife #terrarium #diyhomedecorating
GROENE RISOTTO MET BURRATA 💚 Oeff zo lekker di GROENE RISOTTO MET BURRATA 💚

Oeff zo lekker dit receptje en vol met groenten. Benieuwd hoe je dit recept maakt? Je leest het recept nog uitgebreid na in mijn feed of op mijn blog, link in bio 💚 Sla dit receptje op voor later en volg @groen_fatsoen voor meer receptjes.

#koken #recept #veggiepower #vegetarisch #vegetarischkoken #vegetarischrecept #healthy #healthyfoodblogger #foodblogger #foodphotography #bloggerlifestyle #gezondkoken #gezondeten  #groentenindehoofdrol #kookblog #receptenblog #gezonderecepten #vegetarischerecepten #watetenwevandaag #gezondleven #gezondgenieten #italiaanskoken #risottolover #risottorecept #italiaansekeuken #kokenmetgroenten #groenterecepten
KROKANTE GNOCCHI MET PESTO EN TOMAAT 🍅 (🔖sl KROKANTE GNOCCHI MET PESTO EN TOMAAT 🍅

(🔖sla deze post op voor later)

INGREDIËNTEN 🛒
400 gram gnocchi (vers)
1 ui
1 aubergine
3 teentjes knoflook
200 gram cherryomaten
100 gram zongedroogde tomaatjes
400 gram spinazie (vers)
100 gram groene pesto (vers)
1/2 citroen
2 takjes basilicum (vers)
1 theelepel chilivlokken
Peper en zout
Parmezaanse kaas

INSTRUCTIES 👩‍🍳
🌱Pel en snipper de ui. Snijd de aubergine in kleine blokjes. Fruit de groenten aan in olijfolie totdat de aubergine zacht is.
🌱Bak in een losse pan de gnocchi in een laagje olie totdat deze een goudbruin randje krijgt.
🌱Halveer de cherrytomaten en snijd de zongedroogde tomaten fijn. Voeg toe bij de groenten samen met de spinazie. Wanneer de spinazie is gesloken schep je de verse pesto er doorheen.
🌱Voeg de sap en rasp van een halve citroen toe aan de saus. Snijd de basilicum en roer door de saus. Zet een deksel op de pan en laat het 5 minuten zachtjes garen. Breng op smaak chilivlokken, peper en zout.
🌱Schep de krokante gnocchi door de saus en dien op. Garneer met extra verse basilicum en parmezaanse kaas. 

Je leest het recept nog uitgebreid na op mijn blog, link in bio 💚 Sla dit receptje op voor later en volg @groen_fatsoen voor meer receptjes.

#koken #recept #veggiepower #vegetarisch #vegetarischkoken #vegetarischrecept #healthy #healthyfoodblogger #foodblogger #foodphotography #bloggerlifestyle #gezondkoken #gezondeten  #groentenindehoofdrol #kookblog #receptenblog #gezonderecepten #vegetarischerecepten #watetenwevandaag #gezondleven #gezondgenieten #italiaanskoken #groente #gnocchi #pestogenovese
GROENE RISOTTO MET BURRATA 🌱 (🔖 sla deze po GROENE RISOTTO MET BURRATA 🌱

(🔖 sla deze post op voor later)

INGREDIËNTEN 🛒
300 gram risottorijst
1 prei
4 teentjes knoflook
150 gram sperziebonen
250 gram spinazie
250 milliliter droge witte wijn
1 liter water
1 citroen
1 burrata
100 gram parmezaanse kaas
1 eetlepel chilivlokken
1 theelepel oregano
2 takjes verse peterselie
2 eetlepels groene pesto
zout en peper

INSTRUCTIES 👩‍🍳
🌱Maak 1 liter bouillon in een pan. Snijd de prei en knoflook. Halveer de sperziebonen en snijd door de helft.
🌱Blancheer de spinazie en het groene gedeelte van de prei in de bouillon. Giet af boven een andere pan met een zeef zodat je de bouillon overhoudt. Pureer de geblancheerde groenten met 1/4 van de bouillon.
🌱Kook de sperziebonen in een pan met ruim water.
🌱Verhit een beetje olie in de pan en bak hierin de knoflook met het witte gedeelte van de prei. Voeg de chilivlokken, oregano en zout en peper toe.
🌱Bak de risottorijst kort mee totdat deze glazig ziet. Blus af met witte wijn. Voeg telkens een soeplepel bouillon toe totdat de risotto zacht is. Roer de groene pesto, spinaziesaus en gekookte sperziebonen door de risotto heen.
🌱Hak de verse peterselie en rasp de schil van de citroen. Voeg samen met het sap van een halve citroen toe aan de pan. Rasp de parmezaanse kaas en voeg de helft toe aan de risotto. Breng eventueel verder op smaak met zout en peper.
🌱Dien de risotto op. Verdeel de burrata over de borden en de rest van de parmezaanse kaas. 

Je leest het recept nog uitgebreid na op mijn blog, link in bio 💚 Sla dit receptje op voor later en volg @groen_fatsoen voor meer receptjes.

#koken #recept #veggiepower #vegetarisch #vegetarischkoken #vegetarischrecept #healthy #healthyfoodblogger #foodblogger #foodphotography #bloggerlifestyle #gezondkoken #gezondeten  #groentenindehoofdrol #kookblog #receptenblog #gezonderecepten #vegetarischerecepten #watetenwevandaag #gezondleven #gezondgenieten #italiaanskoken #burrata #risotto #groenegroenten #groenekookacademie #groente
CAPONATA PARELCOUSCOUS MET BURRATA ☀️ Bizar l CAPONATA PARELCOUSCOUS MET BURRATA ☀️

Bizar lekker met deze temperaturen. Je leest het recept nog uitgebreid na in mijn feed of op mijn blog, link in bio 💚 Sla dit receptje op voor later en volg @groen_fatsoen voor meer receptjes.

#koken #recept #veggiepower #vegetarisch #vegetarischkoken #vegetarischrecept #healthy #healthyfoodblogger #foodblogger #foodphotography #bloggerlifestyle #gezondkoken #gezondeten  #groentenindehoofdrol #kookblog #receptenblog #gezonderecepten #vegetarischerecepten #watetenwevandaag #gezondleven #gezondgenieten #italiaanskoken #parelcouscous
BOUW SAMEN MET MIJ EEN IKEA GREENHOUSE CABINET TER BOUW SAMEN MET MIJ EEN IKEA GREENHOUSE CABINET TERRARIUM pt. 3🌱🦎🌟 In deze derde aflevering laat ik zien hoe je jouw ikea kast moet afwerken met mos en kokosvezels. Zo krijgt het terrarium echt zijn vorm 💗 Ik gebruik hiervoor de producten van Sybotanica, deze zijn duurzaam geteeld en van hoge kwaliteit. Precies wat je wilt in een terrarium! Wil je jouw plantbenodigdheden ook shoppen bij Sybotanica? Gebruik mijn kortingscode ISABELLE10 voor 10% korting op het hele assortiment

#urbanjungle #plantjes # #plantsplantsplants #plantfluencer #plantlove #plantmom #planteninhuis #houseplantclub #plantsprovidesmiling #plantsmakepeoplehappy #kamerplantenliefde #kamerplantenverzorgen #kamerplanten #houseplantcollector #rareplantsofinstagram #bohostyle #bohointeriors #bohemianliving #bohemianhome #plantinspiration #plantinspo #plantdecor #plantdecoration #ikeagreenhousecabinet #ikeagreenhouseclub #ikeagreenhouse #greenhouselife #terrarium #diyhomedecorating

Footer

On the Blog

  • Kamerplanten
  • Lifestyle
  • Recepten
  • Blog

Info

  • Over mij
  • Contact
  • Privacy Policy

Copyright © 2023 · Theme by 17th Avenue